Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Οι τουρκαλάδες φτιάχνουνε ταινία με εκδίκηση για το Μαβί Μαρμαρά!


Κινηματογραφική... εκδίκηση για τους 9 νεκρούς του «Μαβί Μαρμαρά» θα πάρουν οι Τούρκοι από τους Ισραηλινούς, μέσα από το σενάριο της ταινίας «Η Κοιλάδα των Λύκων: Παλαιστίνη». Θα προβληθεί τον Νοέμβριο σε Τουρκία και δεκάδες χώρες του αραβικού κόσμου όπου αναμένεται να σπάσει ταμεία.

Ηδη το Αλ Τζαζίρα και άλλα αραβικά δίκτυα παρακολουθούν τα τελευταία γυρίσματα σε γειτονιές των Αδάνων και της Ταρσού, μεταμορφωμένες σε μικρές Παλαιστίνες. «Εκδικητής» του Στόλου της Γάζας δεν είναι άλλος από τον Τούρκο Τζέιμς Μποντ,  Πολάτ Αλεμντάρ, τον οποίο αυτή τη φορά ενσαρκώνει   νέος ηθοποιός Νετζατί Σασμάζ. Σύμφωνα με το σενάριο, ο υπερ-πράκτορας κατορθώνει να αιχμαλωτίσει τον Ισραηλινό εγκέφαλο της επιδρομής στο «Μαβί Μαρμαρά» - έναν φανταστικό διοικητή ονόματι Μοσέ Μπεν Ελιέζερ.

Τα ΜΜΕ του Τελ-Αβίβ φωνάζουν ήδη για το νέο αντι-ισραηλινό φιλμ των Τούρκων, αλλά ο σεναριογράφος Μπαχατίρ Εζντενέρ απαντά ότι «απλώς ξεσκεπάζει την αμερικανο-ισραηλινή
τρομοκρατία». «Θα μπορούσαμε να τους...
 σούρουμε και χειρότερα.

Από τις πιο ακριβές παραγωγές 10 εκατ. δολάρια.

Η ΤΑΙΝΙΑ αποτελεί μια ακόμη σελίδα στο σύγχρονο εθνικιστικό έπος της Τουρκίας, που ονομάζεται «Η Κοιλάδα των Λύκων». Ξεκίνησε ως αντιαμερικανικό σίριαλ μετά την εισβολή στο Ιράκ το 2003 και στη συνέχεια η εταιρεία παραγωγής PanaFilm γύρισε δύο ταινίες με μεγάλη απήχηση: «Η Κοιλάδα των Λύκων: Ιράκ» (2006) και «Η Κοιλάδα των Λύκων: Γκλάντιο» (2008). Η θεματογραφία δεν συνεγείρει μόνο τους Γκρίζους Λύκους, αλλά και όσους συμμερίζονται το νεο-οθωμανικό όραμα του Νταβούτογλου, για μια Τουρκία ανάμεσα στις πρώτες πέντε δυνάμεις του πλανήτη έως το 2023. Το σίκουελ για τοΜαβί Μαρμαρά θα είναι μια από τις ακριβότερες τουρκικές παραγωγές όλων των εποχών, κόστους 10 εκατ. δολαρίων.

 Άρθρο από την έντυπη μορφή του Έθνους.

Οι Ισραηλινοί σατυρίζουν το εξώφυλλο παλαιότερης ταινίας...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου