Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σήμερα ο μεγάλος αγώνας: ΕΛΛΑΔΑ - τουρκία


Ένα ματς διαφορετικό απ' τα συνήθη, ένα ντέρμπι ιδιαιτέρων συνθηκών... Ο λόγος για το μεγάλο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Μουντομπάσκετ, ανάμεσα στη διοργανώτρια Τουρκία και την Ελλάδα (Τρίτη, 21.00 - ΕΤ 1). ΄Ενα πολύ μεγάλο παιχνίδι που, εν πολλοίς, αναμένεται να κρίνει και την πρωτιά στον όμιλο (αν και κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει ότι η Ρωσία έχει πει την τελευταία λέξη).


Το ευχάριστο για την εθνική μας ομάδα είναι ότι...
 για πρώτη φορά θα παραταχθεί πλήρης στη διοργάνωση. Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης και ο "οδοστρωτήρας" Σοφοκλής Σχορτσιανίτης εξέτισαν την ποινή των δύο αγωνιστικών και θα προσθέσουν στην ομάδα δύο στοιχεία που της έλειπαν φανερά στους δύο πρώτους αγώνες με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο: το "ασφαλές" περιφεριακό σουτ και τη μεγάλη δύναμη κάτω απίο τα καλάθια.

Οι Έλληνες διεθνείς αντιμετωπίζουν το ματς με τη σοβαρότητα που του πρέπει. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή: «Τους Τουρκους τους είδαμε και στους δύο αγώνες. Είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται την έδρα, έχει ενθουσιασμό, παίρνει πολλά από τον κόσμο και κάνει κάτι τρίλεπτα πολύ καλά που παίρνει τη διαφορά στα παιχνίδια. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι ομάδα αχτύπητη. Θα είναι αγχωμένη σίγουρα, γιατί πάντα υπάρχει η πίεση. Παίζει μπροστά στο δικό της κοινό που έχει υψηλές προσδοκίες γενικότερα και ειδικότερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Η αντιπαλότητα υπάρχει, Έλληνες είμαστε και τη νιώθουμε. Μπορεί δημοσιογραφικά να λέγαμε ότι "άλλο ένα παιχνίδι", αλλά όλοι ξέρουμε ότι πάντα υπάρχει ιδιαιτερότητα. Δεν θα εστιάσουμε εκεί εννοείται, όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε και ότι υπάρχει».

Όσο για το κλίμα, αναμένεται να είναι "ψυχροπολεμικό" στις εξέδρες, ωστόσο οι παίκτες είναι επαγγελματίες και το βλέπουν διαφορετικά.«Ολα τα παιχνίδια με ήταν Ελλάδα είναι σα ντέρμπι. Είναι σαν να παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακός…», παραδέχθηκε ο Κερέμ Τουντσερί. «Στην πραγματικότητα είναι ένα απλό παιχνίδι, το οποίο δεν έχει να κάνει ούτε με πολιτική ούτε με τίποτα. Είμαστε γείτονες, είμαστε δυο κοντινές χώρες…», συμπλήρωσε στην συνέχεια επιχειρώντας να ρίξει ελαφρώς τους τόνους».
protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου