Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ιράν: «Η Μπρούνι είναι πόρνη»


Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης κατά της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι. «Πόρνη» την ονομάζει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του κρατικού δικτύου ενημέρωσης, το οποίο εμφανίστηκε δύο μέρες ύστερα από ανάλογο άρθρο στην εφημερίδα Kayhan.


Αιτία για τον πόλεμο που εξαπέλυσαν τα ιρανικά μέσα στην σύζυγο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί είναι η υποστήριξη που εξέφρασε η ίδια στο πρόσωπο της Ιρανής που αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου διά λιθοβολισμού για μοιχεία.

Η Μπρούνι καταδίκασε την απόφαση που ελήφθη για την Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, μετά από διαδήλωση 300 ατόμων στο Παρίσι τα οποία ζητούσαν να μην εκτελεστεί η ποινή της.

Η καταδίκη του θανάτου διά λιθοβολισμού δεν εκτελέστηκε από το Ιράν λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε η υπόθεση διεθνώς, όμως η 43χρονη μητέρα δύο παιδιών θα μπορούσε να οδηγηθεί στο θάνατο ακόμη και με απαγχονισμό.

Ξεσηκωμός κατά του Καντάφι-Καραγκιόζη

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία με τις παραινέσεις του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι προς τις Ιταλίδες καλλονές να ασπαστούν το Ισλάμ. "Τί θα γινόταν αν ένας ευρωπαίος ηγέτης έκανε το ίδιο στη Λιβυή;" αναρωτιέται ο ιταλικός Τύπος. (Θα γινόταν της Τζούλιας ιταλικέ Τύπε)


Με 40 σωματοφύλακες, 30 άλογα και τη σκηνή του...
, την οποία θα τοποθετήσει στον κήπο του Λίβυου πρεσβευτή στη Ρώμη, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.


Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει με τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι κυριαρχούν τα οικονομικά ζητήματα, αφού οι οικονομικές ανταλλαγές των δύο χωρών -Ιταλίας και Λιβύης-τα δύο τελευταία χρόνια έφτασαν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες προβλέπουν την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου από την Ιταλία στη Λιβύη κατά μήκος των ακτών της, αλλά και τη συνεργασία τους στον τομέα της λαθρομετανάστευσης, ώστε οι Αφρικανοί από τη βόρεια Αφρική να μην καταλήγουν τελικά στις ιταλικές ακτές. Η πρωτοβουλία αυτή έχει επικριθεί δριμύτατα από ανθρωπιστικές οργανώσεις που καταγγέλουν ότι οι λαθρομετανάστες, αφού αναγκάζονται να γυρίσουν στη Λιβύη, καταλήγουν τελικά σε κέντρα κράτησης όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση, ο Καντάφι επιθυμεί να συναντήσει πολλές νέες και νέους από τη Ρώμη, κεκλεισμένων των θυρών, για να μάθει τις απόψεις τους για τη σημερινή ζωή και τις κοινωνικές αλλαγές. Κατά το τελευταίο ταξίδι του στην Ιταλία, πέρυσι το Νοέμβριο, ο Καντάφι, επιβεβαιώνοντας όσα λέγονται περί... ασυνήθιστης συμπεριφοράς, είχε καλέσει 200 νέες ηθοποιούς και μοντέλα και τους έκανε διάλεξη για το Ισλάμ. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, τις είχε πληρώσει για να τον παρακολουθήσουν...

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17650&video=0#toppage
tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου