Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Φόρτσα ΠΑΟΚάρα για την πρόκριση!


Όλα για όλα θα τα δώσει σήμερα το βράδυ στις 9:30 στην... αναβράζουσα Τούμπα στη μεγάλη ελληνοτουρκινή μάχη με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε.

Τα μέτρα, φυσικά,είναι δρακόντεια στη Θεσσαλονίκη, με το ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε η αποστολή της τουρκικής ομάδας να θυμίζει φρούριο. Ανάλογα και πιο αυστηρά θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας στην Τούμπα.


Ο Παύλος Δερμιτζάκης είδε τις τελευταίες μέρες με μεγάλη ικανοποίηση τον Λίνο να μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα και έτσι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό δίλημμα για τον προπονητή του ΠΑΟΚ φαίνεται ότι είνα...
ι στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς και χθες μοίρασε το χρόνο μεταξύ του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και του Ανάς Μπουσάιντι. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αφού ο μεν Πολωνός είναι περισσότερο συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, ο δε Τυνήσιος βγαίνει αρκετά συχνά και στην επίθεση. Και στην τελική απόφαση θα μετρήσει και η παρουσία του Λίνο και το γεγονός ότι με τον Βραζιλιάνο ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς είναι περισσότερο επιθετικός από την αριστερή πλευρά.

Ερωτηματικό συνεχίζει να παραμένει και και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ποιος δηλαδή ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί δίπλα στον Πάμπλο Κοντρέρας που είναι σίγουρος για το αυριανό παιχνίδι. Τσιρίλο και Μαλεζάς δοκιμάστηκαν χθες δίπλα στον Χιλιανό αμυντικό, με τον Ιταλό πάντως να παίζει λιγότερο κι αυτό είναι ίσως μία πρώτη ένδειξη για την απόφαση που θα πάρει ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Οι δοκιμές συνεχίστηκαν χθες και στην επίθεση. Το ενδεχόμενο να είναι ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή της επίθεσης συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, ωστόσο ο Παύλος Δερμιτζάκης δοκίμασε και τον «Σάλπι» στα πλάγια με τον Μουσλίμοβιτς να παίζει στην κορυφή, σχήμα το οποίο φέρνει αναπόφευκτα τον Βιεϊρίνια από την αριστερή πλευρά και τον Σορλέν εκτός ενδεκάδας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του, που αρέσκεται στα δύσκολα, μπορεί να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε και να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα της Πέμπτης στην Τούμπα, μίλησε συγκεκριμένα:

Για τον αγώνα με την Φενερμπαχτσέ: «Πρόκειται για ένα σπουδαίο και ιδιαίτερο παιχνίδι. Όπως κοιτάξαμε τον Άγιαξ, έτσι πρέπει να κάνουμε και με την Φενέρμπαχτσε. Αντιμετωπίσαμε μία μεγάλη ομάδα έτσι όπως έπρεπε. Θα είμαστε πιο βελτιωμένοι, αφού δουλέψαμε πολλά πράγματα.

Θα δείξουμε την ομάδα που θέλουμε όλοι μας. Ξέρουμε ότι η Φενέρ είναι ομάδα με μεγάλους παίκτες, τεράστιο μπάτζετ, αλλά τις ομάδες δεν τις κάνουν τα λεφτά και τα ονόματα. Έχουμε πίστη και είμαστε ομάδα που μας αρέσουν τα δύσκολα. Ξέρουμε ότι θα χουμε την στήριξη του κόσμου, αφού για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ η ομάδα αποτελεί κομμάτι τους.

Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Θέλουμε το μηδέν στην άμυνα και κάποιο ή κάποια γκολ που θα μας βοηθήσουν στην ρεβάνς».

Για το πως πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα του: «Πρέπει να πιέσουμε για να δώσουμε έμφαση στην επιθετική μας λειτουργία, αλλά πρέπει να προσέξουμε την εστία μας σαν κόρη οφθαλμού για να έχουμε το μηδέν στην άμυνα».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ: «Μας απασχολεί ο τρόπος παιχνιδιού της άλλης ομάδας. Πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα της Φενέρ και κάποιους παίκτες της, αλλά πιο πολύ μας νοιάζει το πως θα παίξει η δικιά μας η ομάδα.

Σε αυτό το κομμάτι εγώ προσωπικά είμαι πολύ σίγουρος ότι θα πετύχουμε. Για αυτό άλλωστε έχω κατασταλάξει στην αρχική ενδεκάδα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του: «Ολα τα παιχνίδια είναι σημαντικά σε όποια διοργάνωση κι αν παίζεις. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει πάντα να δείχνει το στίγμα της.

Σίγουρα μία πιθανή πρόκριση θα έχει οφέλη. Οικονομικά, ψυχολογικά και θα ανεβάσει και το πρεστίζ της ομάδας μας. Θα πρέπει να τονίσω ότι στον σχεδιασμό της ομάδας δεν ήταν μόνο το ότι θα περάσω και θα συνεχίσω σε μία διοργάνωση. Ο προγραμματισμός συνεχίζεται καθημερινά. Βέβαια, ένας αποκλεισμός δεν θα φέρει την καταστροφή».

Για το αν θα παίξουν ρόλο οι απουσίες της Φενέρμπαχτσε: «Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι υπάρχουν απώλειες στην Φενέρ. Αν δει κανείς όμως το ρόστερ της ομάδας θα δούμε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για απώλειες.

Είναι μία μεγάλη ομάδα και περιμένουμε να παίξει όπως στην Ελβετία με την Γιουνγκ Μπόις. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες της και θα προσπαθήσουμε να προσέξουμε στα κομμάτια που έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με εμάς».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Δεν χρειάζεται να στείλω κανένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι ένα κομμάτι της ομάδας μας. Μήνυμα στέλνεις όταν κάτι δεν πάει καλά.

Στον αγώνα με τον Άγιαξ ο κόσμος έστειλε πολλά μηνύματα. Έδειξε περίτρανα πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας λαός που βρίσκεται κοντά στην ομάδα και ξέρει τι θέλει».
 
protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου