Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Η απόλυτη ξεφτίλα στην "εκπαίδευση"


Καταργήθηκε η βάση του 10 & πλέον κάποιος που έδωσε ΛΕΥΚΗ ΚΟΛΛΑ στις εξετάσεις, θα μπορεί να γίνει φοιτητής στο Τ.Ε.Ι. Κοζάνης!

Πτυχία χωρίς αντίκρισμα, σχολές που λειτουργούν μόνο για να ενοικιάζονται τα σπίτια & να δουλεύουν τα μαγαζιά των ντόπιων κατοίκων.

Πεταμένα λεφτά σε σχολές που έχουν ελάχιστους μαθητές. Πχ για 4 σπουδαστές τα έξοδα μιας σχολής, βάσει του ρεπορτάζ του Σκαϊ, ήταν 500.000 ευρώ.

Φυσικά δεν γίνεται καν λόγος για "παιδεία".

Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα παράσιτα που ονομάζονται κομματικές νεολαίες μέσα στις σχολές.

Ελλάδα καληνύχτα.

Σε 28 τμήματα υπάρχουν εισακτέοι με βαθμολογία κάτω από τη μονάδα...


Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων έχουν αναδείξει πολλές «αδύνατες» πλευρές του συστήματος, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Στα αποτελέσματα παρατηρείται ότι σε 28 τμήματα υπάρχουν εισακτέοι με βαθμολογία κάτω από τη βάση και μάλιστα κάτω από την μονάδα.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη έχει πτώση 8.360 μόρια και μέσον όρο βαθμολογίας 0,91. Στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη η πτώση έφτασε τα 8.485 μόρια με μέσο όρο βαθμολογίας 0,9. Στο Τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα πτώση 8342 μορίων και μέσον όρο βαθμολογίας, 1,08. Στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα πτώση 10105 μορίων και μέσον όρο βαθμολογίας 1,4. Στο Τμήμα Βιολογικών και Θερμοκηπευτικών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας η πτώση ήταν 7400 μόρια και ο μέσος όρος βαθμολογίας 1,68. Στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής του ΤΕΙ Καλαμάτας η πτώση ήταν 8591 μόρια και ο μέσος όρος βαθμολογίας 1,64. Στο Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι είχαμε πτώση 7498 μορίων και μέσον βαθμολογίας 1,97.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου