Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Φεύγουν άρον άρον οι εκπαιδευτικοί & οι γιατροί στη σύνταξη; ~Yπάρχει λύση!


Επειδή τους πληρώναμε τόσο καιρό ως δημοσίους υπαλλήλους, δεν χρειάζεται να τους πληρώνουμε & ως συνταξιούχους...

Αν κόψουν τις συντάξεις των δ.υ. στο 50% ή στο 33%, κανείς δεν θα βιάζεται να πάρει σύνταξη, ενώ μπορεί να δουλεύει. ~Δηλαδή στα 65 δεν μπορεί κάποιος να διδάξει;

Τώρα όλοι τρέχουν να εξαργυρώσουν τα κερδισμένα ΛΑΧΕΙΑ τους (εφάπαξ, μεγάλη σύνταξη ) ...πριν ανακαλυφθεί το ΛΑΘΟΣ με την κλήρωση, (δηλ. δεν είναι δυνατόν το 1/3 της κοινωνίας να κάθεται στα πούπουλα, και να το πληρώνουν -με ψηφισμένους από όλους τους κρατούντες νόμους -τα άλλα 2/3 ...που ούτε στο ύπνο τους έχουν δει ποτέ τέτοιες αμοιβές για αντίστοιχες γνώσεις, κόπο, χρόνο, κεφάλαιο, και ρίσκο).

Να γίνει ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ αναδρομικά, δηλαδή...
 πόσα θα έπρεπε να είχε δώσει σαν εργοδοτικές εισφορές τόσα χρόνια το κράτος , για να δικαιολογείται να πάρουν σήμερα οι δ.υ. τα εφάπαξ και συντάξεις που τους έχουν υποσχεθεί (μετά από απεργίες, προεκλογικούς εκβιασμούς, συνδιαλαγές σε κλειστά γραφεία κλπ...)

Θα αποδειχθεί οτι το πραγματικό ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος (μέσα και οι απαιτούμενες για τα υποσχεμένα προνόμια και συντάξεις εισφορές του εργοδότη) του κάθε π.χ. θυρωρού, κλητήρα, γραμματέως, σφραγιδιάρη στο δημόσιο είναι 3000 με 4000 ευρώ το μήνα, ...αντί για τα 1000-1100 αντίστοιχο ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος στον ιδιωτικό τομέα ( όπου και τα δουλεύουν σκληρά κι'όλας).

Δηλαδή αστρονομικές και εξωπραγματικές αμοιβές και συντάξεις πέραν κάθε λογικής ή αντιστοιχίας με την πραγματικότητα της αποδοτικότητας της οικονομίας στην Ελλάδα.
Δηλαδή όλα αυτά τα υποσχεμένα στους δ.υ. μπορούν να καταργηθούν ΑΜΕΣΩΣ και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ... σαν κλεπταποδοχή και αδικαιολόγητος πλουτισμός εις βάρος της κοινωνίας και της πτωχευμένης χώρας.

Ας ζητήσει ο κάθε δ.υ. τα ρέστα από τους υπουργούς που του τα υποσχέθηκαν χρόνια πριν, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχοι πόροι (ακάλυπτες επιταγές τις λένε αυτές τις υποσχέσεις στις τράπεζες τώρα, και είναι ποινικό αδίκημα αν τις έχει δώσει) κι από αυτούς που διόριζαν νύχτα εκατοντάδες χιλιάδες δ.υ.
-Υπεράριθμους, αντιπαραγωγικούς, και άχρηστους- από παράθυρα και χαραμάδες του κρατικού μηχανισμού...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά ορισμένοι άνθρωποι έχουν χάσει το μέτρο ,για να μην πω τίποτα βαρύτερο.Μα είναι δυνατόν να υποστηρίζει κάποιος ότι στα 65 κάποιος μπορεί να μπει σε τάξη και να διδάξει ικανοποιητικά;
Σταματήστε την εξίσωση όλων με όλους!!!
Οι καθηγητές δεν είναι ανιδείκευτοι εργάτες!!
Τέλος για να μην γράφω πολλά καλό θα είναι κάποτε να μην εξισώνονται όι κακοί καθηγητές με όλους τους καλούς και να υβρίζονται συλλήβδην.

Κρασοπατήρ είπε...

Ίσα ίσα, θα είναι και πλουσιότερος πνευματικά στα 65.

Ανώνυμος είπε...

κι αυτό το σχόλιο πρέπει να είναι χιουμοριστικό

Δημοσίευση σχολίου