Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Σύννεφα πολέμου...


Τους δράστες της επίθεσης κατά των εποίκων υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει ο Μπ. Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως θα τιμωρήσει τους δράστες της δολοφονίας τεσσάρων Εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου υποσχέθηκε χθες να τιμωρήσει εκείνους που κάνουν να ρεύσει «αίμα ισραηλινών πολιτών», έπειτα από τον θάνατο τεσσάρων εποίκων στη Δυτική Όχθη.

«Σήμερα (χθες) γίναμε μάρτυρες της άγριας δολοφονίας τεσσάρων αθώων Ισραηλινών» και «το αίμα που έχυσαν οι Ισραηλινοί πολίτες δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητο»,...
 τόνισε ο Νετανιάχου μετά τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε την υπόσχεσή του να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλος κλάδος της Χαμάς.

Επίσης επανέλαβε τη βούλησή του να αναγάγει το ζήτημα της ασφάλειας του Ισραήλ ως το κεντρικό θέμα των άμεσων ισραηλινοπαλαιστινιακών διαπραγματεύσεων που ξεκινούν την Πέμπτη.

Η Κλίντον έκανε λόγο επίσης «για άγριες ωμότητες, που δεν έχουν χώρο σε καμία χώρα και σε καμία συνθήκη» και επανέλαβε πως ακριβώς για να κάνει να σωπάσουν «οι δυνάμεις της καταστροφής» βρίσκεται ο Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον, ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους .


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου