Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα


 ...στην Αυστραλία!

Η επέτειος της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα τιμάται και στην Αυστραλία, με σειρά εκδηλώσεων που οργανώνουν από κοινού η επιτροπή Μαραθώνας 2500-490 π.Χ.- 2010 μ.Χ. και ο Σύλλογος Αθηναίων Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, περιλαμβάνουν διαλέξεις, προβολές, θεατρικές παραστάσεις αλλά και.. Μαραθώνιο, και θα συνεχιστούν έως τον Νοέμβριο.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν εκπρόσωποι του δήμου Μαραθώνα και ο ηθοποιός Φαίδωνας Γεωργίτσης, ο οποίος στις 3 και τις 4 Νοεμβρίου μαζί με την θεατρική του ομάδα θα παρουσιάσουν τη θεατρική κωμωδία «Ο Φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος».

Επίσης, το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Βαγγέλη Μυγδάλη, με τίτλο: «Όταν η Αθήνα χάραξε τα σύνορα της Ευρώπης. Μαραθών 2.500 χρόνια», ενώ στις 26, 27 και 29 Οκτωβρίου το Θέατρο Τέχνης Αυστραλίας θα παρουσιάσει τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Η κορυφαία εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, με ομιλίες, χαιρετισμούς, συναυλία, χορευτικές παραστάσεις, αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις, επίδειξη αρχαίου οπλικού αγήματος κι αρχαίους ελληνικούς αγώνες.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τον Μαραθώνιο, στον οποίο θα λάβει μέρος και ο 73χρονος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Αριστοτέλης Κακογεωργίου, ο οποίος θα φέρει ασπίδα, θώρακα και ακόντιο, όπως στην αρχαιότητα.

Τέλος, την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, θα γίνει αναπαράσταση της Μάχης του Μαραθώνα από παιδιά. Την εκδήλωση οργανώνει το μουσείο Νίκολσον του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, ενώ παράλληλα θα γίνει ξενάγηση στο μουσείο, όπου εκτίθενται ελληνικές αρχαιότητες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου