Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Παραδείγματα "τσάμπα μάγκα" στην ελληνική κοινωνία.



-Αυτός που έχει βίλα στην Εκάλη, Porshe cayenne κοσμικός και χάι,και καλύπτει την πισίνα του σπιτιού του με καραβόπανο να μην τον δει ο δορυφόρος και τον πιάσουν τα τεκμήρια. Λέγεται αλλιώς "λαμόγιο".


-Αυτός που τα χώνει στο μνημόνιο ξεχνώντας ότι χωρίς αυτό θα συνωστίζονταν σε κάποιο σκουπιδοτενεκέ για να εξασφαλίσει το γεύμα της ημέρας. Λέγεται αλλιώς "ανεγκέφαλος".



-Ο βουλευτής που κρύβεται πίσω απ'την βουλευτική του ασυλία. Λέγεται αλλιώς "κοπρίτης".

-Ο συνδικαλιστής που βγαίνει και τα χώνει μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντα του ή όταν παίρνει εντολές απ' το κόμμα του. Λέγεται αλλιώς "τσιράκι".

-Οσοι χτίζουν αυθαίρετο στο ρέμα, με την πρώτη βροχή βρίσκουν το σπίτι τους στην παραλία και βγαίνουν και ωρύονται ότι φταίει το κράτος. Λέγονται αλλιώς "όρνια".

-Ο δημόσιος υπάλληλος που φυλάει κατουρημένες ποδιές για να μπει κάπου και αντιμετωπίζει τον πολίτη αφ'υψηλού και με το χέρι απλωμένο. Λέγεται αλλιώς "λιγούρης".

-Αυτοί που μόλις ακούν για τουρκική φρεγάτα στα διεθνή ύδατα, ξελαρυγγιάζονται να την βυθίσουμ,ε παραβλέποντας ότι δεν υπηρέτησαν ως όφειλαν. Λέγονται αλλιώς "ξεφτίλες".

-Όλοι αυτοί που όταν έρθει η ώρα της ψήφου, ακολουθούν κόμματα και πολιτικές γραμμές. Λέγονται αλλιώς και "τρόμπες".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου