Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πάγωμα αντί για λιποαναρρόφηση


Μια πρωτοποριακή μέθοδος που μειώνει το λίπος στο σώμα άρχισε να εφαρμόζεται σε διάφορες χώρες. Γίνεται με ένα μηχάνημα το οποίο λέγεται CoolSculpting και το οποίο παγώνει τα λιποκύτταρα. Αυτή η χαμηλή θερμοκρασία οδηγεί τα λιποκύτταρα στο θάνατο. Πολλοί θεωρούν τη συσκευή αυτή ως ανώδυνη και πιο φτηνή εναλλακτική πρόταση συγκριτικά με τη λιποαναρρόφηση.


Η διαδικασία κρατά 1 έως 3 ώρες και κοστίζει περίπου το 1/4 της λιποαναρρόφησης. Η συσκευή πήρε άδεια στις ΗΠΑ πριν από 1 εβδομάδα και έφτασε παράλληλα και στη Βρετανία. Στη Γαλλία ήδη τη διαθέτουν. Ένας 60χρονος Αμερικανός που τη δοκίμασε στο Παρίσι είπε: «Ένιωθα άβολα, αλλά δεν πονούσα. Για 1-2 μέρες αισθάνεσαι την περιοχή με το λίπος μουδιασμένη, αλλά μέσα σε ένα μήνα η κοιλιά μου είχε σχεδόν ισιώσει, γιατί ο όγκος του λίπους είχε συρρικνωθεί».

Η μείωση της λίπους σε όγκο είναι της τάξης του 20%. Το λίπος που παγώνει, σταδιακά αποβάλλεται από τον οργανισμό.

Η εταιρεία που πουλάει τη συσκευή είπε ότι την εμπνεύστηκε ύστερα από μία έρευνα σε παιδιά - έρευνα που έδειχνε ότι τα παιδιά που τους αρέσουν τα παγάκια ή τους αρέσουν τα σνακ με παγωτό, σταδιακά παρουσιάζουν λέπτυνση στα μάγουλά τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου