Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Hawking: "Το σύμπαν δημιουργήθηκε μόνο του"


Μία νέα θεώρηση για τη δημιουργία του σύμπαντος, όχι για το πώς τελικά έγινε το περίφημο big bang αλλά για το ποιος «αποφάσισε» να γίνει, δίνει στο νέο του βιβλίο ο μεγαλύτερος ίσως επιστήμονας του καιρού μας, Stephen Hawking.

«Δεν δημιούργησε ο Θεός το σύμπαν», αναφέρει ο Hawking στο βιβλίο του «The Grand Design», εξηγώντας ότι οι νόμοι της φυσικής βρίσκονται πίσω από τη Μεγάλη Έκρηξη της δημιουργίας του σύμπαντος, προκαλώντας τις παραδοσιακές θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Στο νέο του βιβλίου, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται σήμερα στους Times, ο διάσημος καθηγητής συμπεραίνει: «Εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ένας νόμος όπως της βαρύτητας, το σύμπαν μπορεί και θα δημιουργηθεί μόνο του από το τίποτα».

Η αυθόρμητη δημιουργία είναι ο λόγος που υπάρχει κάτι αντί να μην υπάρχει τίποτα, είναι ο λόγος ύπαρξης του σύμπαντος, ο λόγος που υπάρχουμε, συνεχίζει ο Hawking.

Το βιβλίο που συνυπογράφει ο Αμερικανός φυσικός Leonard Mlodinow και κυκλοφορεί στις 9 Σεπτεμβρίου, έχει στόχο να αμφισβητήσει την πεποίθηση του Isaac Newton ότι το σύμπαν πρέπει να έχει σχεδιαστεί από τον Θεό καθώς δεν θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από το χάος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου