Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αποφυλακίζεται άμεσα το 10% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές

Aγοράστε κλειδαριές και αμπαρωθείτε στα σπίτια σας συνέλληνες...

Ποσοστό άνω του 10% του συνόλου των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές αποφυλακίζονται άμεσα, με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης για τη δυνατότητα εξαγοράς των ποινών μέχρι 5 έτη.

Με τις ρυθμίσεις αυτές απαγορεύεται η κράτηση για μη καταβολή δικαστικών εξόδων και αποφυλακίζονται άμεσα 130 άτομα που κρατούνται για αυτό το λόγο. Επίσης, αποφυλακίζονται άμεσα 1.100 άτομα που, ενώ έχει μετατραπεί η ποινή τους σε χρηματική, δεν είχαν να πληρώσουν και γι’ αυτό το λόγο κρατούνται στις φυλακές.

Οι ποινές μέχρι 3 έτη μετατρέπονται υποχρεωτικά σε χρηματικές, ενώ μέχρι σήμερα αυτό ίσχυε για ποινές μέχρι 2 έτη. capital.gr

Επίσης αυξάνεται η ημερήσια αποζημίωση για εξαγορά της ποινής σε όσους έχουν την οικονομική επιφάνεια, από 60 στα 100 ευρώ και μειώνεται για τους μη έχοντες, από τα 10 στα 5 ευρώ.

Όσοι δεν μπορούν να καταβάλουν άμεσα το ποσό της μετατροπής της ποινής τους, με απόφαση του δικαστηρίου, θα υπάγονται σε ρύθμιση και θα το καταβάλουν τμηματικά εντός δύο έως τριών ετών.

Σε περίπτωση απόλυτης οικονομικής αδυναμίας, παρέχεται η δυνατότητα για κοινωφελή εργασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου