Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Απεργίες και κατάργηση δρομολογίων από τον ΟΣΕ

Θα υπολειτουργήσει από σήμερα, έως και την Παρασκευή ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα για αύριο έχει εξαγγείλει τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών, με αποτέλεσμα σήμερα και αύριο να μην πραγματοποιηθούν δεκάδες δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ.

Την Πέμπτη, ημέρα έναρξης της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, δεν θα κινηθεί κανένα τρένο και θα...
 καταργηθούν όλα τα δρομολόγια, πλην των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι παρενέργειες όμως από την απεργία αυτή, επηρεάζουν και το πρόγραμμα δρομολογίων της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι λόγω της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης δεν θα εξασφαλίζεται υπηρεσία κυκλοφορίας για τους συρμούς του Μετρό στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρομίου.

Η ΠΟΣ έχει προαναγγείλει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με τη μορφή επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, όταν το σχέδιο νόμου έλθει προς συζήτηση στη βουλή.



www.kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου