Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν & θα μας τα τρώνε ~ Δάνειο 500.000 ευρώ έδωσε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ!

Δάνειο 500.000 ευρώ (!) έδωσε η διοίκηση της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, προκαλώντας τη παρέμβαση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, η υπουργός ζητά γραπτές εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ για το δάνειο που χορήγησε στη ΓΕΝΟΠ, ενώ οι πληροφορίες τη φέρουν έντονα ενοχλημένη.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, από το 2000 και μετά η ΓΕΝΟΠ παίρνει κάθε χρόνο από τη διοίκηση μια ετήσια επιχορήγηση για να καλύψει τις λειτουργικές της δαπάνες (της τάξης των 300.000 ευρώ). Η επιχορήγηση καταβάλλεται στο πλαίσιο της συλλογικής σύμβασης εργασίας την οποία το συνδικάτο υπογράφει με την επιχείρηση. Η δε, επιχορήγηση αναπροσαρμόζεται ανάλογα με το ύψος των μισθολογικών δαπανών.

Για το 2010 όμως δεν έχει υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση μεταξύ ΔΕΗ- ΓΕΝΟΠ, οπότε η τελευταία δεν έχει εισπράξει την εφάπαξ εισφορά. Επιπλέον λόγω των νέων νόμων για τους μισθούς στις ΔΕΚΟ μειώθηκε το ύψος της μισθοδοσίας, ενώ το 2010 υπήρξαν και συνταξιοδοτήσεις.

Οπότε τα ποσά των επιχορηγήσεων που θα πάρει η ΓΕΝΟΠ θα είναι σημαντικά μειωμένα, όπως λένε πάντα στη ΔΕΗ. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΓΕΝΟΠ ζήτησε από την διοίκηση της ΔΕΗ ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ το οποίο και της το έδωσε. Το δάνειο είναι έντοκο και 5ετούς διάρκειας.
reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου