Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τροχαία: Χάθηκε ήδη μία πόλη στην άσφαλτο

Μία μεγάλη πόλη έχει χαθεί τα τελευταία 45 χρόνια στους δρόμους της Ελλάδας, ενώ οι τραυματίες τροχαίων φτάνουν τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων είναι συγκλονιστικά. Όπως προκύπτει, από το 1965 μέχρι και το 2008 είχαμε 150.000 νεκρούς και 1,5 εκατ. τραυματίες, ενώ κάθε χρόνο η χώρα έχει 3.650 νεκρούς, περισσότερους από 10.000 παραπληγικούς και 45.000 τραυματίες. Επίσης περίπου 2.500 μικρά παιδιά συνεχίζουν τη ζωή τους με...
 μόνιμες αναπηρίες.


Καθημερινά χάνουν τη ζωή τους κατά μέσο όρο δέκα άνθρωποι, ενώ κάθε μήνα περισσότεροι από 3.600 τραυματίζονται σε τροχαία. Αξιοσημείωτο είναι πως το 82% των τροχαίων συμβαίνει μέσα στις πόλεις με μέσο όρο ταχύτητας τα 60 χλμ./ώρα.

Ελλάδα και Ρουμανία είναι οι δύο χώρες με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων. Ειδικότερα 130 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ανά εκατομμύριο στη χώρα μας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 69 άτομα.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε το Σάββατο στο πάρκο μνήμης για τα θύματα της ασφάλτου «Χρήστος Πολέντας». Το πάρκο το δημιούργησε στην περιοχή «Νερατζιά» στις Βουκολιές Χανίων η οικογένεια του άτυχου νέου Χρήστου Πολέντα, ο οποίος έχασε προ ετών τη ζωή του στην περιοχή, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο. Χθες μάλιστα ακόμη ένας νέος άφησε την τελευταία του πνοή στους δρόμους. Το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας. Σοβαρά τραυματίστηκε και ο 20χρονος συνεπιβάτης της μηχανής, ο οποίος νοσηλεύεται. Το δυστύχημα αποδίδεται στην υπερβολική ταχύτητα.
http://www.makthes.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου