Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Fitna ~ Bίντεο για το Ισλάμ + υπότιτλοι


H 17λεπτη ταινία με τίτλο «Fitna» (λέξη που χρησιμοποιείται συχνά στο Κοράνι για να δηλώσει τη «σύγκρουση») απεικονίζει λιθοβολισμούς και αποκεφαλισμούς γυναικών και παιδιών, καθώς και εικόνες του Ολλανδού σκηνοθέτη Τεό Βαν Γκογκ, ο οποίος δολοφονήθηκε από μουσουλμάνο εξτρεμιστή μετά την προβολή ταινίας του που καταδίκαζε την καταπίεση της γυναίκας από το Ισλάμ. Ο τεράστιος όγκος επισκεπτών έκανε να «καταρρεύσει» η ιστοσελίδα του PVV που φιλοξενούσε την ταινία, λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσίευσή της.

Εκτός από τα φρικιαστικά βασανιστήρια, η ταινία «Fitna» δείχνει ακόμη μουσουλμάνους διαδηλωτές με πλακάτ «Ο Θεός να ευλογεί τον Χίτλερ» και «Ας πάει στο διάολο η ελευθερία», καθώς και ένα κορίτσι με μαντίλα να κάνει υποτιμητικά σχόλια για τους Εβραίους. Γραφήματα δείχνουν την αλματώδη αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού σε Ολλανδία και Ευρώπη, ενώ η ταινία καταλήγει με το ξεφύλλισμα του Κορανίου, σκηνή που συνοδεύεται από τον ήχο σκισίματος χαρτιού.

Μπορείτε να κατεβάσετε το 17λεπτο βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους, από εδώ:
 




Πληροφορίες για τον υπέυθυνο του βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ.
Ήδη δέχτηκε ουκ ολίγες απειλές για τη ζωή του, για ένα κατά την προσωπική μου γνώμη, μετριοπαθές βίντεο.

Επίσης κατηγορήθηκε και δικάζεται με αφορμή το βίντεο αυτό. (Χεσμεντάν, οι κατά τα άλλα προοδευτικοί Ολλανδοί, για να μην τους ταράξουνε στις βόμβες οι Ταλιμπάν).
Τελευταίες εξελίξεις πριν λίγες ημέρες από το Βήμα εδώ και από τον Σκαϊ εδώ.

1 σχόλια:

Κρασοπατήρ είπε...

23 Ιουνίου 2011

Ο ηγέτης της ολλανδικής άκρας δεξιάς Γκερτ Βίλντερς αθωώθηκε σήμερα από δικαστήριο του Αμστερνταμ για τις κατηγορίες της υποκίνησης φυλετικού και θρησκευτικού μίσους και διακρίσεων.

"Απαλλάσσεσθε για το σύνολο των κατηγοριών για τις οποίες διωχθήκατε", ανακοίνωσε ο δικαστής Μαρσέλ βαν Οστεν ακολουθώντας την πρόταση της 25ης Μαΐου του εισαγγελέα υπέρ της απαλλαγής του κατηγορουμένου.

Ο ηγέτης του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), το οποίο παρέχει κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνηση του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, κατηγορήθηκε διότι συνέκρινε το κοράνι με το Mein Kampf του Αδόλφου Χίτλερ και διότι κάλεσε τους μουσουλμάνους να συμμορφωθούν με την "κυρίαρχη κουλτούρα" ή να φύγουν (από την Ολλανδία).

Ο ίδιος δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου: "Δεν πρόκειται μόνο για μία μεγάλη νίκη για εμένα τον ίδιο, είναι μία νίκη για την ελευθερία της έκφρασης".

"Όσο ζω θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου. (Η απόφαση αυτή ) σημαίνει ότι η κριτική στο ισλάμ είναι νόμιμη", πρόσθεσε.

Πηγή: www.athina984.gr

Δημοσίευση σχολίου