Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Αλβανία - Βουλγαρία top τουριστικοί προορισμοί για το 2011


Στη λίστα των δέκα κορυφαίων χωρών - τουριστικών προορισμών για το 2011, κατατάσσει το "Lonely Planet" την Αλβανία και τη Βουλγαρία!

Η Αλβανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση και η Βουλγαρία την πέμπτη θέση στη λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται η Βραζιλία, οι νήσοι Κάπε Βέρντε, ο Παναμάς, η Ιταλία, η Τανζανία, η Συρία, η Ιαπωνία και το νησί - κρατίδιο Βανουάτου.

Θέτοντας το ερώτημα "σε ποιο μέρος του κόσμου θα ταξιδέψετε το 2011;" στους "φανατικούς" αναγνώστες του, λάτρεις της περιπέτειας και των ταξιδιωτικών αναζητήσεων, το Lonely Planet παρουσιάζει τη λίστα των κορυφαίων χωρών, όπως διαμορφώθηκε, έπειτα από τη συλλογή στοιχείων και την εκπλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων....


Ανατρέχοντας στο παρελθόν, όταν η περιοχή των Βαλκανίων θεωρούνταν κατάλληλη για ταξίδια μόνο για τους … θαρραλέους, διαπιστώνεται ότι η Αλβανία δεχόταν "γενναίους" επισκέπτες, αυτούς που επιζητούσαν τη "γνωριμία" με διαφορετικές διακοπές, πέρα από τα συνηθισμένα.

Όσον αφορά τώρα, στη Βουλγαρία, η βαλκανική αυτή χώρα είχε πάντοτε τις "στιγμές" της (στον τουρισμό), είτε στο χειμερινό τουρισμό με τις βουνοκορφές που είναι καλυμμένες από χιόνι και προσφέρουν αμέτρητες στιγμές απόλαυσης στους λάτρεις αθλημάτων όπως το σκι, είτε στην "κλασική" μορφή του τουρισμού, το καλοκαίρι, με τις "χρυσαφένιες" παραλίες της σε πόλεις της Μαύρης Θάλασσας.

Ωστόσο, η Βουλγαρία έπαψε σε κάποιο "σημείο" να μονοπωλεί το τουριστικό ενδιαφέρον και απομονώθηκε στη "γωνιά" της, έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επανέλθει στο προσκήνιο.

Περήφανα, πλέον και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλγαρία απολαμβάνει μεγαλύτερη προσοχή και αποκτά μεγαλύτερη "αυτοπεποίθηση" και "αυτοσεβασμό", στο τουριστικό πεδίο: Τα χιονοδρομικά της κέντρα, οι πίστες σκι και οι υπόλοιπες υποδομές που διαθέτει, την κατατάσσουν στους de facto προορισμούς για τους Ευρωπαίους, που αναζητούν φθηνότερες, εναλλακτικές διακοπές το χειμώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου