Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

4 + 4 πρώην υπουργοί παραπέμπονται για τη Siemens

“Κλειδώνει” το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens στον αριθμό οκτώ. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της επιτροπής οκτώ θα είναι οι πρώην υπουργοί (4 από το ΠΑΣΟΚ και 4 από την ΝΔ) για τους οποίους θα ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση από προανακριτική επιτροπή.

Τα πολιτικά πρόσωπα που θα παραπεμφθούν είναι τα εξής:
 Τάσος Μαντέλης, Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης και Χρίστος Βερελής από το ΠΑΣΟΚ και Χρίστος Μαρκογιαννάκης, Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Βουλγαράκης και Γιώργος Αλογοσκούφης από την ΝΔ. Βέβαια, όπως επισημαίνουν μέλη της επιτροπής ενδεχομένως να υπάρξουν και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Συγκεκριμένα, δεν αποκλείουν να συμπεριληφθούν στην λίστα των παραπεμφθέντων και άλλα πολιτικά πρόσωπα κυρίως για τις ευθύνες που προκύπτουν από την φυγή των κ.κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα. Πάντως, έως αυτή την ώρα τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πραγματοποιούν συνεχείς διαβουλεύσεις.

Να σημειωθεί επίσης πως με δηλώσεις τους οι κ.κ. Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Κώστας Αϊβαλιώτης (ΛΑΟΣ) θα καταψηφίσουν το κείμενο των πραγματικών περιστατικών που τους μοίρασε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σήφης Βαλυράκης.
Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου