Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκε η λύσις: Φράχτης κατά λαθρομεταναστών στον Έβρο

Την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, για να εμποδίζει την εισροή μεταναστών, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

«Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών» είπε σχετικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις...
 του κ. Παπουτσή, περίπου 200-250 μετανάστες περνούν καθημερινά τον Έβρο, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

Μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2010, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν να διασχίζουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αυξήθηκε κατά 372%. Ανήλθαν σε 31.219, αντί 6.615 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η δραματική αύξηση αποδίδεται στην καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την ευρωπαϊκή δύναμη Frontex.

Ο κ. Παπουτσής επισήμανε ακόμη: «Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου