Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ειδοποιητήρια σε όσους δεν πλήρωσαν διόδια


Τα πρώτα ειδοποιητήρια με τα οποία καλούν τους οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους που παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες έχουν ήδη αποστείλει οι κοινοπραξίες που τους διαχειρίζονται.

Το υπουργείο Υποδομών, έπειτα από αίτημα των παραχωρησιούχων και το πράσινο φως που έλαβε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προέβη στην ταυτοποίηση των οδηγών με βάση τον αριθμό του αυτοκινήτου τους και παρέδωσε τα σχετικά στοιχεία στους...
 διαχειριστές των οδικών αξόνων ώστε αυτοί να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα ποσά.

Στα ειδοποιητήρια αυτά, τα οποία με βάση πληροφορίες απέστειλε την περασμένη εβδομάδα πρώτη η κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (διαχειρίζεται το τμήμα του ΠΑΘΕ Μαλιακός - Κλειδί), δίνεται προθεσμία 15 ημερών στους "παραβάτες" οδηγούς για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Αν δεν το πράξουν, τότε η εταιρία θα προχωρήσει στην έκδοση διαταγής πληρωμής, προσαυξάνοντας μάλιστα το διεκδικούμενο ποσό κατά είκοσι φορές. Ανάλογα θα κινηθούν και οι υπόλοιπες κοινοπραξίες όταν θα έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια.

Ήδη, έχουν στείλει στο ΥΠΟΜΕΔΙ τις λίστες με τους αριθμούς των οχημάτων και εντός των ημερών αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταυτοποίηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής αφορά σε οδηγούς που πέρασαν τα διόδια χωρίς να πληρώσουν το αντίστοιχο τίμημα μετά τη 15η Δεκεμβρίου 2010, όταν και εκδόθηκε η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία επέτρεπε τη διατήρηση των φωτογραφιών των οχημάτων και την ταυτοποίηση του οδηγού τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου