Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα

Αυτό δεν το είπε κάποιος blogger, αλλά... ο Μ.Χρυσοχοΐδης με την ιδιότητα του Υπουργού Προστασίας του πολίτη!

Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα». Με αυτή φράση περιέγραψε ο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε συνομιλία του με τον πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως το Wikileaks.

Συγκεκριμένα, σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που διέρρευσε από το Wikileaks, με ημερομηνία...

 22 Ιανουαρίου 2010, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε 45λεπτη συνομιλία με τον κ. Σπέκχαρντ από το γραφείο του.

Το θέμα της συνομιλίας ήταν τα σχέδια της κυβέρνησης για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας (μυστικές υπηρεσίες, αστυνομία, λιμενικό κ.λπ.).

Στη συζήτηση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΥΠ, η οποία όπως σημείωσε ο υπουργός δεν υπηρετεί την αποστολή της να προστατεύει την Ελλάδα και το γεγονός είναι ότι είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια εξαιτίας των πολλών ελλείψεών της, όχι μόνο εξαιτίας του συνδικαλισμού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε μάλιστα στον κ. Σπέκχαρντ την πρόθεσή του «να διαλύσει και να χτίσει από την αρχή» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα.

1 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Έ, ναι, ο Χρυσοχοΐδης μας ξανάφερε στην εποχη του Πιουριφόϋ, ο οποίος παρίστατο στα υπουργικα συμβούλια!!!

Καθόταν κι έδινε λεπτομερέστατη αναφορα για τέτοιο θέμα στον πρέσβυ... Όχι απλα αμερικανόδουλος, αλλ' "αγοραστης καπνοσυρίγγων" (πέσ' το στη δημοτικη, και θα καταλάβεις! :-) ) στους ηπαπαραίους!

Άντε πίσω στη Βέροια, αγόρι μου, να μαζέψεις κανα βερύκοκο!

Δημοσίευση σχολίου