Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κατεβάστε ~ Τον οδηγό φορολογικής δήλωσης του 2011



Από 3 - 31 Μαΐου οι φορολογικές δηλώσεις.


Ανακοινώθηκαν απο το Υπουργείο Οικονομικών οι επίσημες οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης του 2011. Πρόκειται για το γνωστό «βιβλιαράκι» που ταχυδρομείται κάθε χρόνο στους φορολογούμενους μαζί με τη φορολογική δήλωση.

Κατεβάστε σε pdf από εδώ.

Περίπου 5,5 εκατ. νοικοκυριά της χώρας καλούνται να συμπληρώσουν εφέτος το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης και να δηλώσουν στην Εφορία τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2010.

Το νέο έντυπο,...
 τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του οποίου δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, έγινε ακόμη πιο πολύπλοκο σε σχέση με το παρελθόν, λόγω των πολλών και σημαντικών αλλαγών που επήλθαν στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων με τον νόμο 3842/2010.
Ο νόμος αυτός θέσπισε τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο τα 12.000 ευρώ και συντελεστές φορολογίας 18%- 45%, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων, τα νέα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τη σύνδεση του αφορολογήτου με τις αποδείξεις, κ.λπ.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, περιλαμβάνει αλλαγές σε τουλάχιστον 30 σημεία, όπως, για παράδειγμα, στους πίνακες για τον αντικειμενικό προσδιορισμό των εισοδημάτων, στους οποίους δηλώνονται οι κατοικίες, τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οι δαπάνες για υπηρετικό προσωπικό και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου