Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κάντο όπως το κομμουνιστικό Βιετνάμ!


Σχεδιάζεται να απελαθούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες χωρίς άδεια εργασίας και επαγγελματική ειδίκευση διότι «παίρνουν τις δουλειές των ντόπιων» .

Σχέδια να απελάσει τους ξένους πολίτες, οι οποίοι εργάζονται παράνομα στην χώρα, έχει καταρτίσει η κυβέρνηση του Βιετνάμ σε μία κίνηση, που θα έχει άμεσες επιπτώσεις σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σήμερα.

Οι ξένοι εργάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα μέσα σε τρεις μήνες το αργότερο εάν δεν έχουν άδεια εργασίας, δήλωσε ο...
 αναπληρωτής επικεφαλής της Υπηρεσίας Εργασίας και Απασχόλησης του Βιετνάμ, Νγκουέν Χάι Βάν.

Κατά επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, το 47% των 57.000 ξένων εργαζομένων στην χώρα έχουν άδεια εργασίας, το οποίο σημαίνει ότι περίπου 30.000 ξένοι θα απελαθούν.

Το Ανόι δεν επιτρέπει την είσοδο σε ξένους ανειδίκευτους εργάτες αλλά ενθαρρύνει την προσέλευση όσων έχουν διευθυντικές ή τεχνικές δεξιότητες ή πτυχίο ανώτατης σχολής για να δουλέψουν στην χώρα, είπε ο Υπουργός Νγκουέν Θι Κιμ Νγκάν, ενώ ο υφυπουργός του διευκρίνισε ότι οι ισχύοντες κανονισμοί δεν αποτρέπουν τις εταιρείες να προσλαμβάνουν ξένους.

Αξιωματούχος σε κεντρική επαρχία της χώρας είπε ότι ο αριθμός των ξένων εργατών αυξάνεται σε βάρος των ντόπιων, δίνοντας το παράδειγμα μιας εταιρείας βωξίτη, η οποία προσέλαβε 1.200 Κινέζους εργάτες, στην πλειοψηφία τους ανειδίκευτους.

Η κίνηση της κυβέρνησης ακολουθεί την οργή σε μέρος της κοινής γνώμης για την παρουσία Κινέζων ανειδίκευτων εργατών χωρίς χαρτιά και εντυπωσιοθηρικά άρθρα εφημερίδων στα οποία αναδείχθηκαν εγκλήματα τα οποία φέρονται να διέπραξαν Αφρικανοί μετανάστες.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκείνοι είναι φασίστες (παρ' όλο που ιδεολογικά είναι Κομμουνάρες πρώτης κατηγορίας), θα γίνουμε κι εμείς δηλαδή; Είστε φασίστες και ρατσιστές που το προτείνετε. Είστε ξενόφοβοι και θα βρείτε τον κάθε αντιφασίστα και ανθρωπιστή ενάντιά σας.

Και τώρα, πάω να κάνω κατάληψη σε κανένα πανεπιστήμιο κι εγώ, να πάω να αφοδεύσω στους διαδρόμους καμμίας σχολής (ούτως ή άλλως για αυτό είναι) και να φωνάξω με τους συντρόφους λαθρομετανάστες, που το άπονο ελληνικό κράτος τους στερεί την νομιμοποίηση. Αίσχος! Να τους δωθούν και δωρεάν διαμερίσματα με θέα την Ακρόπολη!!!!

Δημοσίευση σχολίου