Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μειωμένα εισιτήρια για ανέργους προανήγγειλε ο Σπ. Βούγιας

Την επέκταση της δυνατότητας παροχής μειωμένου μέχρι και 50% εισιτηρίου σε μία μεγάλη ομάδα ανέργων, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας, διευκρινίζοντας πως η απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ...
 Αθ. Παφίλη, για τις αστικές συγκοινωνίες ο κ. Βούγιας ανακοίνωσε ακόμη ότι η σημερινή συνάντηση με τους εργαζόμενους φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συμφωνίας για νέες συλλογικές συμβάσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε θετική εξέλιξη στο διάλογο και πιστεύω ότι θα πείσουμε εργαζόμενους για τις καλές μας προθέσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησής τους, χαρακτήρισε απαράδεκτη την αύξηση των εισιτηρίων, επεσήμανε πως περικόπτονται γραμμές και δρομολόγια σε βάρος του κοινού και των εργαζόμενων και ζήτησε να παύσει κάθε σκέψη για απολύσεις και μετατάξεις αλλά και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Απαντώντας ο κ. Βούγιας απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών ενώ χαρακτήρισε «δύσκολη» αλλά «υποχρεωτική» την απόφαση για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

Πρόσθεσε ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργαζομένων και δημιουργούνται προοπτικές για νέες θέσεις εργασίας, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπερβαίνει το 10% το ποσοστό των μετατάξεων και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως το νομοσχέδιο σηματοδοτεί το τέλος του δανεισμού για τις αστικές συγκοινωνίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου