Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Έμπαινε Γκλέτσο! ~ Μπάρες στα διόδια Πελασγίας, γιόκ. (Βίντεο)



Με μηχανήματα του δήμου, ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος...
 βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες. Μάλιστα κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση όταν αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν.

Στην περιοχή όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από την Φθιώτιδα και τη Μαγνησία, οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα συνεργεία της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές μόλις απομακρυνθούν τα μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο για να μετακινηθούν εσωτερικά στο δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια. Στους κατοίκους της περιοχής έχουν δοθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης μόνο από τα διόδια της Πελασγίας, αλλά για ένα μικρό διάστημα είχαν ακυρωθεί. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά από διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις ισχύουν εκ νέου οι συγκεκριμένες άδειες. Πάντως ο δήμαρχος της Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει σε όλους του τόνους ότι στόχος του είναι «να αποκαταστήσει την απρόσκοπτη και χωρίς κόστος επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου του…» και μάλιστα όπως δήλωσε, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέλθει εκ νέου στην περιοχή των διοδίων.
*Το βίντεο είναι από τον τηλεοπτικό σταθμό star Κεντρικής Ελλάδας.



Σε δίκη παραπέμπεται ο Γκλέτσος για το άνοιγμα των διοδίων

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Λαμίας και σε τακτική δικάσιμο θα δικαστεί ο δήμαρχος της Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, για το άνοιγμα του παραδρόμου στην εθνική οδό. Ο Απόστολος Γκλέτσος διέφυγε το αυτόφωρο λόγω της ειδικής δωσιδικίας που ακολουθείται στην περίπτωση των δημάρχων οι οποίοι παραπέμπονται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Ήδη, από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτη διατάχθηκε η ολοκλήρωση της δικογραφίας για τη σημερινή επιχείρηση του δημάρχου της Στυλίδας να ανοίξει παραδρόμους στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας.


Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την ώρα που αποχώρησαν τα μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας και ο Απόστολος Γκλέτσος από το συγκεκριμένο σημείο, συνεργεία της εταιρίας στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της εθνικής οδού από τις Ράχες μέχρι το Κλειδί Ημαθίας έβαλαν πάλι τα προστατευτικά στηθαία και απέκλεισαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση στην εθνική οδό οι αγροτικοί δρόμοι. Την ίδια στιγμή, η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια δεν δέχεται τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν στους κατοίκους της Πελασγίας και πλέον οι διερχόμενοι από την Πελασγία πληρώνουν κανονικά 2,6 ¤ για κάθε διέλευσή τους.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος έχει καλέσει ήδη όλους τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση, αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί, λίγο πριν από τα διόδια της Πελασγίας «για την οριστική λύση στο πρόβλημα διέλευσης των οχημάτων από τα διόδια», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Πριν από λίγη ώρα, ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας κ. Κυριαζόπουλος εξέδωσε απόφαση με την οποία, με την πρόφαση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για έργα συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο, επιβάλλει τμηματικό τοπικό αποκλεισμό στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) στο τμήμα της εθνικής οδού από τις Ράχες έως τα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, αλλά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση εφαρμόζεται άμεσα.

Παράλληλα με την κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου να συγκεντρώσει τους κατοίκους της περιοχής για να ανοίξει και πάλι τους παραδρόμους και να τους κρατήσει ανοικτούς, η αστυνομία ήδη έχει προετοιμαστεί να μεταφέρει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Βόλο, τη Λαμία αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να ανοίξουν εκ νέου οι παράδρομοι.



Νέες αυξήσεις στα διόδια από τα μεσάνυχτα

Νέες αυξήσεις στα διόδια θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα στα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς, στο τμήμα Μαλιακός Κλειδί, το οποίο κατασκευάζει η Κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Τα ΙΧ καταβάλλουν πλέον στην Πελασγία 2 ευρώ και 60 λεπτά, στο Μοσχοχώρι 2 και 90, στον Πυργετό 2 ευρώ και 30 λεπτά και στη Λεπτοκαρυά 3 ευρώ και 10 λεπτά.

Στα μεσαία φορτηγά οι τιμές ξεκινούν από 6,40 μέχρι 7,60 και στα μεγάλα φορτηγά από 8,90 μέχρι 10,70 ευρώ.

Αμετάβλητη στο 1 ευρώ παραμένει η τιμή για τα ΙΧ στα διόδια Μακρυχωρίου.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις φορέων και πολιτών κατά των διοδίων συνεχίστηκαν και την Κυριακή παρά τις προειδοποιήσεις των κατασκευαστικών εταιρειών ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.


Ο Γκλέτσος «χτυπάει» πάντα... δύο φορές!

Με μηχανήματα του δήμου, ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, γκρέμισε και πάλι την Τρίτη τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας, δημιουργώντας σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων στο κύριο εθνικό δίκτυο, για να έχουν οι πολίτες ελεύθερη διέλευση, χωρίς να πληρώνουν.

Από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα μηχανήματα του δήμου γκρέμισαν και πάλι τις μπάρες. Πρόκειται για το ίδιο σκηνικό που ξεκίνησε τη Δευτέρα το μεσημέρι, αλλά ωστόσο, από την ώρα που αποχώρησαν ο δήμαρχος και οι κάτοικοι της περιοχής, τη Δευτέρα το απόγευμα, συνεργεία της εταιρείας έβαλαν και πάλι τις μπάρες, τις οποίες γκρέμισαν εκ νέου το πρωί της Τρίτης τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου της Στυλίδας.

Οι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή, προκειμένου τα συνεργεία της εταιρείας να μην επανατοποθετήσουν το στηθαίο και υπογραμμίζουν πως θα μείνουν εκεί μέχρι το βράδυ.

Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα ''μπάι-πας'' και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, έτσι ώστε, όσοι το επιθυμούν, να αποφεύγουν τα διόδια της Πελασγίας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου