Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΑΓΚΑΑΑΑ ~ Σε άδεια Τούμπα ο ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό! ~ Έξαλλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Η πολυαναμενόμενη απόφαση για τα επεισόδια των φίλων του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου βγήκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης και αναφέρει τα εξής:

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «Θεωρεί ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α΄ Ι του Π.Κ. της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια) και επιβάλλει την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή ογδόντα χιλιάδων (80.000,00) ευρώ».

Μπορεί τα ταμεία να μην είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως αυτή την φορά δεν... πονάνε τα 80.000 ευρώ πρόστιμο. Αυτό που πραγματικά πονάει είναι ότι η Τούμπα θα είναι άδεια στη ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει ένσταση, ώστε να τη... γλιτώσει με πρόστιμο, αλλά θεωρείται δύσκολο τα ευρείας κλίμακας επεισόδια να... αποχαρακτηριστούν έτσι ώστε να γίνει με κόσμο η αναμέτρηση του Κυπέλλου!

Όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του «δικεφάλου» θα πατήσουν πάνω σε δεδικασμένο και θυμίζουν ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε για επεισόδια στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό πρωτόδικα με μία αγωνιστική και 85.000 ευρώ πρόστιμο και στην δευτεροβάθμια επιτροπή, το πρόστιμο έπεσε στις 72.500 ευρώ και... έσβησε η ποινή αποκλεισμού της έδρας.


Μαραθώνια απολογία!

Η απολογία του Δικεφάλου του Βορρά είχε χαρακτήρα… μαραθωνίου, καθώς άρχισε στις 4.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6μ.μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω αλλαγής της αρχικής ώρας της απολογίας, δύο μάρτυρες από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν (σ.σ. ο ένας μάλιστα χαρακτηρίστηκε σημαντικός) και γι’ αυτό τον λόγο ζητήθηκε αναβολή.

Θα πρέπει να τονιστεί πως το μάξιμουμ της τιμωρίας θα ήταν δύο αγωνιστικές και αν αυτό συνέβαινε, τότε θα γίνοταν χωρίς κόσμο η ρεβάνς του 1-1 με τον Ολυμπιακό αλλά και το ματς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζήτησαν την παρουσία του αστυνομικού διευθυντή, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν πως βρίσκεται σε άδεια και είναι εκτός Μαγνησίας, αν και από τον Δικέφαλο υποστήριζαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο!

Ένας εκ των νομικών εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, ο Λάμπρος Μπίρδας αναφέρθηκε στην περίπτωση του αγώνα Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός, όπου και πάλι τα επεισόδια είχαν χαρακτηριστεί «ευρείας κλίμακας» και ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό έδρας. Ο κ. Μπίρδας, τονίζει ότι: «Όσα έγιναν στον Βόλο, δεν έχουν καμία σχέση με εκείνο το παιχνίδι». Μάλιστα υπογράμμιζε ότι δεν συμπίπτουν οι λόγοι για να κληθεί ο ΠΑΟΚ για επεισόδια «ευρείας κλίμακας».

Ο Νώντας Παπαεπαμεινώνδας, άνθρωπος της ασφάλειας του ΠΑΟΚ, ανέβηκε στο βήμα και κατέθεσε τα εξής: «Οι οπαδοί μας έφτασαν στο γήπεδο χωρίς κανένα παρατράγουδο. Υπήρξε ένας αδικαιολόγητος εκνευρισμός από την Αστυνομία. Τους έλεγε να μπουν μέσα σαν ζώα… Τους είχε αγριέψει η Αστυνομία.


Η Αστυνομία είχε κάνει τρεις φραγμούς για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ξεκίνησε κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεχτήκαμε μία απίστευτη πρόκληση από τους αστυνομικούς. Μας είχαν πει να μιλάμε με τον επικεφαλής που ήταν εκεί, αλλά σήκωσαν σαν τις ασπίδες τους και είπαν: «Όποιος πειράξει τις ασπίδες μας θα του γαμ… τη μάνα». Ένας που αντέδρασε, του έδωσε μία με την ασπίδα και τον έστειλε για ράμματα. Εκεί υπήρξε ένας λεκτικός εκνευρισμός.

Τους είπαμε να ηρεμήσουν τα πράγματα και με το που χτύπησαν το παιδί έγινε το ακριβώς αντίθετο. Επικράτησε ένας πανικός. Ηρέμησε εκεί η κατάσταση και είπε και πάλι ο επικεφαλής ότι όποιος ακουμπήσει ασπίδα από ΜΑΤ...» και συνέχισε την απειλή.

Όποιος ακουμπούσε μία ασπίδα, δεχόταν ξύλο. Χτυπούσαν κόσμο ανελέητα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

«Το χειρότερο ήταν όταν την ώρα που έριχναν τα δακρυγόνα, ήταν κάποιοι άνθρωποι στην τουαλέτα και δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε, αλλά έριξαν δύο δακρυγόνα μέσα στην τουαλέτα! Επικράτησαν σκηνές πανικού. Πήγα εγώ εκεί, ρώτησα κάποιον γιατί έριξε δακρυγόνα και μου είπε: «Στα αρχ… μου». Βγήκαν κάποιοι από την τουαλέτα και μας έλεγαν ότι υπάρχει ένα παιδί λιπόθυμο μέσα. Τους ζήτησα να μου δώσουν μία μάσκα να μπω μέσα να τον βγάλω. Τους είπα ότι το παιδί πεθαίνει και μετά από μία διαβούλευση μπήκαν να τον βγάλουν".

Ο εισαγγελέας τόνισε πως θα πρέπει να χαρακτηριστούν ευρείας κλίμακας τα επεισόδια, όμως από την πλευρά του ο κ. Μαυρομάτης εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ τόνισε πως είναι μεμονωμένα και έριξε τη μεγάλη ευθύνη στην αστυνομία για την αλόγιστη χρήση χημικών. Μάλιστα υποστήριξε πως τα αναπνευστικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους φιλάθλους ήταν και η αιτία για τη φωτιά που άναψε στο πέταλο, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι έγινε χρήση δακρυγόνων και στις τουαλέτες του γηπέδου, όπου εγκλωβίστηκαν 12 φίλοι της ομάδας.

Τέλος ο δικηγόρος του Δικεφάλου μίλησε για εκδικητική στάση από την αστυνομία και γενικότερα θέλησε να βγάλει… off την αρχική έκθεση που «καίει» τον ΠΑΟΚ, ενώ το «παρών» στην υπόθεση έδωσε και πάλι ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, κ. Γιαννίκος.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου