Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οργανωμένο σχέδιο η κατάληψη ~ «Βλέπουν» Σκυφτούλη και Κούρτοβικ στο υπ. Δημόσιας Τάξης

Απόπειρα προβοκάτσιας πίσω από την κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες «βλέπει» πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία εκτιμά ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς των λαθρομεταναστών από τα Χανιά στην Αθήνα από συγκεκριμένο φόρουμ λαθρομεταναστών.

Η υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου, έκανε μάλιστα αναφορά και σε γνωστά ονόματα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που -όπως είπε- είχαν στόχο καταρχήν το "χάπενινγκ" αλλά και την πρόκληση έντασης προκειμένου να "μπει στο παιχνίδι" η Αστυνομία και με απώτερο στόχο να υπάρξει ακόμα και θύμα.
Πρόσθεσε δε,...
 ότι όσοι οργάνωσαν την μετακίνηση των μεταναστών από τα Χανιά στη νομική, έχουν τη στήριξη του κ. Ε. Σκυφτούλη και της δικηγόρου κ. Κούρτοβικ.

"Εμείς δεν τσιμπάμε ούτε στην ένταση ούτε στο αίμα ούτε στα επεισόδια" είπε η πηγή στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να τηρηθεί ο νόμος, να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ίδια πηγή υπέδειξε ευθέως τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, ως τον μόνο αρμόδιο να δώσει λύσει, καθώς μόνον εκείνος μπορεί να αποφανθεί αν έχει παραβιαστεί το άσυλο, συγκαλώντας το Πρυτανικό Συμβούλιο και εν συνεχεία αυτό την Επιτροπή Ασύλου, η οποία με την σειρά της δίνει εντολή στον εισαγγελέα και εκείνος στην Αστυνομία.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη "έδειξε" παράλληλα τον κ. Πελεγρίνη και ως ένθερμο υποστηρικτή των λαθομεταναστών με αφορμή μία ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του και καλεί τον κόσμο να πάρει μέρος σε συναυλία Αφγανών λαθρομεταναστών στα προπύλαια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου