Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Άσυλο στα Εξάρχεια και στην πλατεία Κολωνακίου


Στη «δημοκρατική» Ελλάδα του τσαμπουκά και του έτσι θέλω όπου η διακίνηση ιδεών στα Πανεπιστήμια είναι ταυτόσημη με τη διακίνηση ναρκωτικών και μολότοφ είναι απαράδεκτα αντιδημοκρατικό να έχουμε άσυλο καθαρά μονοπωλιακού χαρακτήρα.
Να έχουμε άσυλο μόνο στα Πανεπιστήμια και να αποκλείουμε όλους τους άλλους χώρους που διακινούνται τα ίδια προϊόντα όπως οι πλατείες Εξαρχείων, Κολωνακίου, Βικτωρίας, Θεάτρου και άλλες περιοχές του, κατά τα άλλα, ιστορικού Κέντρου. Άλλωστε οι ιδέες στην Ελλάδα κατάντησαν, τελικά, προϊόν περίπου όπως τα ναρκωτικά και οι χειροποίητες βόμβες μολότοφ που διακινούνται κυρίως από τους ίδιους «εμπόρους». Τους «επαγγελματίες» αριστερούς και «επαναστάτες» κάθε είδους.

Τους επαγγελματίες αριστερούς και επαναστάτες που
 ενώ δεν έχουν απολύτως, μα απολύτως καμία σχέση με την αριστερά και τους πραγματικούς ιδεολόγους της, έχουν καταφέρει να είναι μονίμως στην επικαιρότητα εμπορευόμενοι ιδέες, ξεπερασμένα συνθήματα και ταλαίπωρες κοινωνικές ομάδες.

Τους επαγγελματίες αριστερούς με...
 τις τεράστιες ακίνητες περιουσίες που θα τους δεις να παρκάρουν τις τζιπάρες τους στην πλατεία Κολωνακίου και ανάμεσά τους θα αναγνωρίσεις μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλομηχανικούς, στελέχη επιχειρήσεων και καλλιτέχνες που κρίνουν και κατακρίνουν την πολιτεία με μια δήθεν «επαναστατική λογική» προφανώς για να καλύψουν έτσι τις παχυλές αμοιβές τους και την παραγωγή πλούτου που έχουν εξασφαλίσει και φοροδιαφεύγοντας. Αυτούς τους ουδέτερους κοινωνικά τύπους που έκαναν φάμπρικα την δήθεν ευαισθησία τους για την κοινωνία. Αρκεί τα προβλήματα της κοινωνίας και ιδίως της οικονομίας να μην τους αγγίζουν.

Τους «επαγγελματίες» αριστερούς και «αγωνιστές» των Εξαρχείων που έπαιξαν την εβδομάδα που πέρασε το παιχνίδι των δουλεμπόρων της Τουρκίας και του Πακιστάν εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη δυστυχία.

Ένα αισχρό παιχνίδι που εξυπηρετεί μόνο τα δικά τους μικροσυμφέροντα ενώ δίνει την ευκαιρία στους δουλεμπόρους να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις δουλείες τους. Και να γιατί.

Οι δουλέμποροι Πακιστανών, Ινδών, Αφγανών, Αιγυπτίων και Αφρικανών έχουν πλέον λόγους να αυξήσουν το κατά κεφαλή τίμημα για μεταφορά λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Το τίμημα που φθάνει από 2.000-10.000 ευρώ το κεφάλι, γιατί αποδείχθηκε ότι στην Ελλάδα το μόνο μέρος που δεν μπορούν να μείνουν οι λαθρομετανάστες είναι το Χϊλτον και το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας.


Και αυτό γιατί το προστατεύει ιδιωτική αστυνομία.

Όποιο όμως Δημόσιο και ιδιωτικό κτίριο επιτηρείται από την Ελληνική Αστυνομία, συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων και των πλατειών, είναι προς χρήση από λαθρομετανάστες αρκεί να δηλώσουν υπακοή σε όσους εμπορεύονται τις πολιτικές και κοινωνικές ιδέες.

Για ποιο λόγο λοιπόν οι δουλέμποροι να μην αυξήσουν σε 15.000 ευρώ το κεφάλι κάθε λαθρομετανάστη μετά την τεράστια διαφήμιση που τους έγινε για το αποτέλεσμα της λαθραίας μεταφοράς τους στην Ελλάδα;

Για ποιο λόγο να μην χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως «κερκόπορτα» και για την Ευρώπη μιας και το κλίμα γενικότερα είναι να σπρώξουμε το Ισλάμ και στην Ευρώπη;

Άλλωστε στην Ελλάδα του «υπαρκτού αριστερισμού» με τις δήθεν φιλελεύθερες κυβερνήσεις όπου μπορείς να τα κάνεις μπάχαλο αρκεί να είσαι απασχολούμενος και κατ΄ επέκταση προστατευόμενος του Δημοσίου, όλα αυτά δεν είναι καθόλου δύσκολα.

Ας μην ξεχνάμε ότι πολύ πρόσφατα οι κρατικοί υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για την προστασία των ιστορικών μνημείων ποδοπατούσαν τα μνημεία και έσπαγαν τις κλειδαριές φύλαξης για να επιτύχουν την προβολή τους από την τηλεόραση. Και το πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο.

Αλλά με τις εξελίξεις στο θέμα των λαθρομεταναστών τρίβουν τα χέρια τους και οι εντός Ελλάδος δουλέμποροι Πακιστανών και Αφρικανών που έχουν οργανωμένες επιχειρήσεις προώθησης λαθρομεταναστών σε αγροτικές και άλλες εργασίες. Οι Πακιστανοί και Αιγύπτιοι δουλέμποροι 30-40 ετών που κάνουν μαζικές συμφωνίες για αγροτικές εργασίες όπου στέλνουν 100-200 άτομα και χτυπάνε τα μεροκάματα σε εξευτελιστικές τιμές. Αυτοί που κανονίζουν τις αμοιβές των λαθρομεταναστών γνωρίζουν ότι κάθε λαθρομετανάστης και 5 ευρώ να στείλει στην οικογένειά του στο Πακιστάν είναι μεγάλο ποσόν.

Στις συναλλαγές αυτές, στο παραεμπόριο και στην πορνεία που έχει περάσει ήδη στα χέρια δουλεμπόρων κατοίκων της Αθήνας, ας αναζητήσουμε και τις μεταξύ των λαθρομεταναστών σφαγές για την γκετοποίηση περιοχών.

Όλα αυτά όμως δεν είναι πρόβλημα έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής. Γιατί και να υπάρξει μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα το ζήτημα είναι εάν και πως θα εφαρμοστεί. Είναι χιλιοειπωμένο άλλωστε ότι στο Ελλαδιστάν το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη νομοθεσίας. Είναι η έλλειψη νόμου που να υποχρεώνει την εφαρμογή της όποιας νομοθεσίας.

Συνεπώς ας μην ψάχνουμε το πρόβλημα στην ελλιπή μεταναστευτική πολιτική. Ας το αναζητήσουμε στην έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής βούλησης... Ας το αναζητήσουμε στην δήθεν πολυσυλεκτικότητα των κομμάτων που στην ουσία αναζητούν ψηφοφόρους ακόμη και στα ύποπτα στέκια και τις πλατείες που προανέφερα. Οι «πελάτες ψηφοφόροι» των πλατειών αυτών αρέσκονται στην ασάφεια και την ιδεολογική θολούρα.

Και αντιστρατεύονται κάθε ξεκάθαρη πολιτική γιατί φοβούνται ότι κάποτε θα έλθει και η ώρα τους.
Του Γιώργου Κράλογλου

1 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

***"Αρκεί τα προβλήματα της κοινωνίας και ιδίως της οικονομίας να μην τους αγγίζουν."***

Πόσο σωστο!...

Σε παλιότερη συζήτηση με φίλο, και στο ερώτημά μου: "- Γιατί οι απόφοιτοι του ΕΜΠ, που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία, είναι ακριβως αυτοι που ξεπάτωσαν τα νεοκλασικα και τά 'καναν κιτς πολυκατοικίες;", ο φιλαράκος μου απάντησε:

"- Όλος ο αγώνας του Πολυτεχνείου -το 1973- ήταν να επικρατήσουν αρχες, όπως πχ να βγαίνει κυβέρνηση αυτος που έχει την πλειοψηφία. Απλα πράγματα και αυτονόητα, που τα δέχονται όλοι - απλως, εμεις εδω ως χώρα ήμασταν τόσο πίσω, που τα θεωρούσαμε επαναστατικα. Φυσικα, δεν αγωνίστηκαν για κάτι που θα πείραζε την τσέπη τους, μην είσαι αφελης!"

Δημοσίευση σχολίου