Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αυστραλία: Συνεχίζεται η εκστρατεία υπέρ της Ελληνομάθειας

Σε πρόσφατη αλληλογραφία με το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο Νέας Νότιας Ουαλίας, ο βουλευτής Γκρεγκ Χαντ επιβεβαίωσε τις επαφές του με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Παιδείας Πίτερ Γκάρετ, σχετικά με την θέση των Ελληνικών στο Ενιαίο Αυστραλιανό Πρόγραμμα Διδακταίας Ύλης Γλωσσών...
 Στην απάντησή του στον Φιλελεύθερο βουλευτή της έδρας Flinders (στην Victoria), ο κ. Γκάρετ επανέλαβε την θέση της κυβέρνησής του υπέρ "της γλωσσικής παιδείας στα αυστραλιανά σχολεία", δηλώνοντας ότι "η ελληνική είναι μια από τις κορυφαίες κοινοτικές γλώσσες και μία αντανάκλαση των σημαντικών συνεισφορών της Ελληνο-Αυστραλιανής παροικίας στην πολιτιστική και κοινωνική εξέλιξη της Αυστραλίας".


Το ΑΕΣ (ΝΝΟ) ευχαριστεί τον κ. Χαντ για την δράση του εκ μέρους της Ελληνο-Αυστραλιανής παροικίας, και καλεί όλους τους βουλευτές να μιμηθούν το παράδειγμα του βουλευτή της έδρας Flinders. Η ελληνομάθεια είναι από τα κορυφαία θέματα για την παροικία μας. Το ΑΕΣ (ΝΝΟ) αναμένει την αναμενόμενη ανακοίνωση της αρμόδειας επιτροπής ACARA για την μελλοντική πορεία της γλωσσομάθειας στη Αυστραλία όπως και την επιβεβαίωση ότι η ελληνική γλώσσα θα συμπεριληφθεί στο υπό διαμόρφωση αυστραλιανό εκπαιδευτικό σύστημα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα χαμπάρια στην Υπουργό μας που ήθελε να κάνει την Αγγλική επίσημη γλώσσα της Ελλάδος.

Και σε κάποιους κοπροκέφαλους, Δήθεν αριστερούς, Δήθεν ανθρωπιστές, Δήθεν προοδευτικούς και Δήθεν ανθρώπους...

Δημοσίευση σχολίου