Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Διαδηλώνω για να μπορώ να σε σφάζω...


Πακιστάν: Διαδήλωση κατά της αναθεώρησης του νόμου για την βλασφημία.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, κατά της οποιασδήποτε αναθεώρησης του νόμου που προβλέπει τη θανατική ποινή σε περιπτώσεις βλασφημίας κατά του Ισλάμ, και υπέρ της στήριξης ενός αστυνομικού που σκότωσε έναν κυβερνήτη ο οποίος ήθελε να τροποποιήσει το νόμο αυτό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την Τρίτη, ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων, που ήταν σωματοφύλακας του, σκότωσε με πολλές σφαίρες τον Σαλμάν Ταζίρ, Κυβερνήτη της επαρχίας Πουντζάμπ και σημαντική προσωπικότητα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP). Τον σκότωσε φωνάζοντας "ο Αλλάχ είναι μεγάλος" και...
 σύμφωνα με την κυβέρνηση, επειδή ο κ. Ταζίρ ήθελε να τροποποιήσει το νόμο αυτό που αμφισβητήθηκε από μια μικρή μειοψηφία της κοινωνίας των πολιτών, μετά την καταδίκη σε θάνατο μιας χριστιανής.

Η διαδήλωση στο Καράτσι, οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν που κατοικείται από περίπου 18 εκατομμύρια ανθρώπους, οργανώθηκε από φονταμενταλιστικά ισλαμικά κόμματα. "Είναι πάνω από 20.000 διαδηλωτές", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης. Ο αριθμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από έναν από τους συναδέλφους του, ενώ ένας τρίτος αξιωματούχος της αστυνομίας μίλησε για 30.000 ανθρώπους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου