Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μεσογειακοί 2013 τέλος!


Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 δεν θα διεξαχθούν στην Ελλάδα!

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων σε συνεδρίασή της αποφάσισε να πάρει πίσω τους Αγώνες από τη Λάρισα και τον Βόλο (εκεί είχαν οριστεί) λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην εκτέλεση των έργων.

Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και έγινε στο Παρίσι, οπότε και ελήφθη η απόφαση αυτή. Από ελληνικής πλευράς υπήρχε...
 καθυστέρηση και αναβλητικότητα. Μάλιστα, ένα σημείο τριβής ήταν το Μεσογειακό Χωριό. Υπήρξε η υπόσχεση από την Ελλάδα πως θα γίνει σε Βόλο ή Λάρισα και τελικά προτάθηκε να γίνει φιλοξενία των αθλητών σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ΔΕΜΑ να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες από την Ελλάδα.

Βόλος: δήλωση του δημάρχου Βόλου, Πάνου Σκοτινιώτη, για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από Βόλο και Λάρισα

Μετά την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) να αφαιρέσει τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 από το δίπολο Βόλου - Λάρισας, ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια διελκυστίνδα για το αν η ευθύνη για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο και τη Λάρισα βαραίνει πρωτίστως την κυβέρνηση ή τη ΔΕΜΑ.


Το βέβαιο είναι πως υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την αναβλητικότητα που επιδείχθηκε, το χρόνο που αδικαιολόγητα χάθηκε από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, τις κυβερνητικές υπαναχωρήσεις από συμβατικές δεσμεύσεις και τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται η αρνητική αυτή απόφαση της ΔΕΜΑ.

Χωρίς να πιστέψουμε ποτέ σε ανεδαφικές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, πρόσθεσε ο δήμαρχος Βόλου, αποτελεί πεποίθησή μας ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούσαν μια σημαντική ευκαιρία, που η πόλη μας και ολόκληρη η Θεσσαλία μπορούσαν να αξιοποιήσουν για να ενισχύσουν την εξωστρέφεια, να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να υλοποιήσουν σημαντικά έργα υποδομής.

Για μας τα έργα που άμεσα ή έμμεσα είχαν συνδεθεί με τους Μεσογειακούς Αγώνες παραμένουν σταθερές διεκδικήσεις της πόλης που θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε με μαχητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό και ως αντιστάθμισμα για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση, συντονιζόμενοι και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την υλοποίηση ενός ειδικού περιφερειακού αναπτυξιακού προγράμματος.

Στην κυβέρνηση, λοιπόν, εναπόκειται να αποδείξει ότι πράγματι είχε στόχο την υλοποίηση έργων ουσίας που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θα κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης και θα χαράξουμε τα επόμενα βήματα», κατέληξε ο κ. Σκοτινιώτης.
To σχόλιο του taxalia:
Προσοχή: Τους Μεσογειακούς Αγώνες δεν μας τους πήραν... τους δώσαμε!

Η είδηση βγήκε πριν από λίγο από το Παρίσι. Η Μεσογειακή Επιτροπή αποφάσισε να πάρει πίσω τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο και τη Λάρισα επειδή τα έργα υποδομής έχουν καθυστερήσει σημαντικά.


Κρίμα. Αλλά δεν έτυχε... πέτυχε! Η κυβέρνηση των Αθηνών

επειδή δεν έχει το μυαλό της στην ανάπτυξη και την πρόοδο, παρά μόνο στο να είναι εντάξει στις επιταγές του ΔΝΤ, επεδίωξε την ακύρωση των αγώνων, με το επιχείρημα... εδώ χρωστάμε σε όλον τον κόσμο... τα λούσα θα σκεφτόμαστε;

Η εξέλιξη αποτελεί ακόμη μια απόδειξη για το πώς σκέφτονται οι μνηστήρες του Κολωνακίου: Όταν οι Αγώνες αφορούν την Αθήνα, όλα είναι ΟΚ! Όταν αφορούν την ελληνική περιφέρεια... λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν...

Η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική. Οι αγώνες, έστω και οι μεσογειακοί θα ήταν ένα μέσο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην περιοχή. Με την επένδυση κάποιων χρημάτων η κυβέρνηση (εάν είχε μυαλό), θα επεδίωκε την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή, τις επενδύσεις και την προσέλκυση τουριστών. Και θα κέρδιζε, οι μεσογειακοί αγώνες είναι πάντα βιώσιμοι. Για μία ακόμη φορά καταλαβαίνουμε πώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα "παλέψει" την κρίση. Θυμίζει τον χρεωμένο νοικοκύρη του παραμυθιού που πιέζεται από τον δοσατζή (ΔΝΤ). Δεν πουλά το γουρούνι για να τον ξοφλήσει! Δανείζεται κι άλλα για να θρέψει το γουρούνι και να το σφάξει όταν θα αξίζει πολύ περισσότερα χρήματα!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου