Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Νέες αλλαγές για τα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Θ.


Με βελτιωτικές κινήσεις στην ισχύ του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ, μειωμένο εισιτήριο για ηλικιωμένους και δωρεάν μετακινήσεις για παιδιά απαντά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις αντιδράσεις των πολιτών για τις αυξήσεις από την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν αλλάζει τίποτε στο κόστος της μίας μετακίνησης και των εισιτηρίων διαρκείας.

Με σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Σπύρου Βούγια και προωθείται προς έγκριση, επέρχονται τέσσερις τροποποιήσεις στην απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ από την 1η Φεβρουαρίου.

Βάση της νέας υπουργικής απόφασης:

•Το χρονικό εισιτήριο διάρκειας μιάμισης ώρας και κόστους 90 λεπτών θα ισχύει “από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή”. Με την αρχική απόφαση το εν λόγω εισιτήριο είχε ισχύ για μετακινήσεις μόνο προς την ίδια κατεύθυνση, για παράδειγμα κάποιος που ανέβαινε σε λεωφορείο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό θα μπορούσε να κατευθυνθεί μόνο προς τα ανατολικά, π.χ. Βούλγαρη, χρησιμοποιώντας δύο αστικά λεωφορεία. Με τη βελτίωση μπορεί να μετακινηθεί ανατολικά και να επιστρέψει δυτικά εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του εισιτηρίου.

•Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 6 ετών “δεν υποχρεούνται στην καταβολή κομίστρου, πέραν του κομίστρου που καταβάλλεται από το πρόσωπο που το συνοδεύει, μετά του οποίου θεωρείται ότι αποτελεί έναν και τον αυτό επιβάτη”, όπως ορίζεται στο σχέδιο της ΚΥΑ.

•Εκτός από τους φοιτητές, τους μαθητές, τους πολύτεκνους και τα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μειωμένο εισιτήριο θα δικαιούνται από την 1η Φεβρουαρίου και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. “Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, που φέρουν και επιδεικνύουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο προσδιορισμού της ταυτοπροσωπίας και της ηλικίας”.

•Οι κάτοχοι εισιτηρίου της “Πολιτιστικής Γραμμής” του ΟΑΣΘ, το οποίο κοστίζει 2 ευρώ το κανονικό και 1 ευρώ το μειωμένο, θα μπορούν στη διάρκεια της ημέρας να αποβιβάζονται σε μια η περισσότερες στάσεις του δρομολογίου και να συνεχίζουν με επόμενα δρομολόγια της πολιτιστικής γραμμής.

Το σχέδιο της ΚΥΑ αναμένεται να υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και να ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου και στους άνεργους.

Οι τιμές των υπόλοιπων εισιτηρίων θα διατηρηθούν αυξημένες. Το κόστος του κανονικού εισιτηρίου για μία μόνο μετακίνηση 80 λεπτά (μειωμένο 40 λεπτά), το εισιτήριο 24 ωρών στα 4 ευρώ (μειωμένο 2 ευρώ).
Πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέλος καλό...ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Δημοσίευση σχολίου