Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Καμμία αλλαγή του αντικαπνιστικού νόμου


"Καμία αλλαγή. Καμία παρέκκλιση από τον αντικαπνιστικό νόμο", ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή, με τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου "έκοψε το βήχα" σε όσους είχαν σκέψεις το τελευταίο διάστημα για τροποποίηση του νόμου, ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα σε μεγάλους χώρους διασκέδασης με την καταβολή από τους καταστηματάρχες ενός ειδικού φόρου που πήρε το όνομα "τσιγαρόσημο".

Ο πρωθυπουργός, σε κατηγορηματικό τόνο, ζήτησε...
 την πλήρη εφαρμογή του νόμου που στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας, όπως είπε, και όχι στη δημιουργία ενός ακόμα εισπρακτικού μηχανισμού.

Μάλιστα την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έμπαινε στο γραφείο του απευθύνθηκε στο σερβιτόρο και χαριτολογώντας ζήτησε μαζί με τους καφέδες να φέρει και τασάκια για να ξεκαθαρίσει λίγο αργότερα στους συνομιλητές του ότι απλά αστειευόταν.

Μιλώντας αργότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, επιβεβαιώνοντας το αίτημα του πρωθυπουργού για πιστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, δήλωσε: "Επιμένουμε στην εφαρμογή του νόμου αλλά αυτό εξαρτάται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που πρέπει να ενεργοποιηθούν από τα συναρμόδια υπουργεία".

Πρόσθεσε, δε, ότι θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις κατά την διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου την Τρίτη.
ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου