Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ισραηλινό γύπα-κατάσκοπο πιστεύουν ότι κρατούν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας


Ο εντοπισμός στη Σαουδική Αραβία ενός γύπα που έφερε μηχάνημα GPS από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ έδωσε τροφή σε σενάρια ότι πρόκειται για «σιωνιστικό σχέδιο κατασκοπείας».

Ο γύπας εντοπίστηκε πριν από ημέρες στην πόλη Χαϊάαλ και οι τοπικές Αρχές τον παρέδωσαν στις αρχές ασφαλείας όταν βρήκαν τη συσκευή GPS, αναφέρει το BBC που επικαλείται την εφημερίδα Ma’ariv.

Σύντομα όμως κυκλοφόρησαν θεωρίες ότι ο γύπας εκτελούσε κατασκοπευτική υπηρεσία. Οι συγκεκριμένοι γύπες (Gyps fulvus) έχουν μεγάλο άνοιγμα φτερών, πάνω από δύο μέτρα, και μπορούν να πετούν σε ύψος που φτάνει τα 10 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί επιστήμονες απορρίπτουν τις κατηγορίες ως εντελώς γελοίες ενώ...
 εκφράζουν την ανησυχία τους για την τύχη του γύπα.

Ο μηχανισμός υπάρχει απλά για να μεταδίδει πληροφορίες για τη θέση του μεγάλου και απειλούμενου πτηνού, σημειώνουν, όπως γίνεται σε πολλά άλλα πτηνά σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο μετά τις επιθέσεις καρχαριών στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ-ελ-Σέιχ είχαν κυκλοφορήσει στην Αίγυπτο σενάρια ότι τους έφερε στα νερά η ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ για να πλήξει τον τουρισμό της Αιγύπτου. Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου