Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μηχανάκια τέλος στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους!


Τέλος στη διέλευση, αλλά και στη στάθμευση, των δικύκλων στην οδό Αριστοτέλους υπόσχονται από κοινού η Τροχαία Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης. Τα δίκυκλα μπαίνουν στο... στόχαστρο των δύο υπηρεσιών, προκειμένου να προστατευτεί ο ωραιότερος πεζόδρομος της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό από σήμερα Σάββατο και για εννέα μέρες, δηλαδή μέχρι και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνομικοί θα...
 μοιράζουν στους οδηγούς των δικύκλων φυλλάδιο με το οποίο θα τους ενημερώνουν για την απαγόρευση της διέλευσης από τον πεζόδρομο, αλλά και για την απαγόρευση της στάθμευσης σε αυτόν.

Μετά από αυτές τις εννέα μέρες, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνομικοί θα αρχίσουν να επιβάλλουν πρόστιμα.

«Ξεκινάμε ενημερωτική καμπάνια στην οδό Αριστοτέλους. Δίνουμε περίοδο χάριτος μερικών ημερών στους δικυκλιστές, χωρίς να τους επιβάλλουμε πρόστιμα, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι θα ισχύει εφεξής. Δεν αποσκοπούμε στο να επιβάλλουμε πρόστιμα, αλλά στο να προστατέψουμε την Αριστοτέλους», είπε ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θάνογλου, ενώ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, επισημαίνει ότι το ζητούμενο δεν είναι το κυνήγι των δικυκλιστών, αλλά η προστασία των πεζών.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, μέσα σε δύο μέρες η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε περίπου 900 παραβάσεις! Ετσι, την Πέμπτη βεβαιώθηκαν 406 παραβάσεις και επιπλέον αφαιρέθηκαν οι πινακίδες 98 οχημάτων, ενώ την Τετάρτη βεβαιώθηκαν 328 παραβάσεις και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες 62 οχημάτων.


Ικανοποίηση

Ικανοποίηση εκφράζει ο πρόεδρος της Ενωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, Γρηγόρης Μαυράκης, για την προσπάθεια που ξεκινούν η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία. Αλλωστε το περασμένο Σάββατο μέλη της Ενωσης έστησαν ανθρώπινα «φράγματα» επί της οδού Αριστοτέλους, για να εμποδίσουν τη διέλευση δικύκλων, διεκδικώντας το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια και τον πολιτισμό και προστατεύοντας την οδό Αριστοτέλους από τις συνεχείς παράνομες, προκλητικές διελεύσεις δικύκλων. «Η κίνηση της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας δείχνει ότι η Πολιτεία υπερασπίζεται τους πεζούς και τον ελεύθερο χώρο», είπε ο κ. Μαυράκης.



ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου