Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο Ντα Βίντσι στη Θεσσαλονίκη


Ποια σχέση έχει ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι με τον άξονα των αυτοκινήτων της Volvo, τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και τις συνταγές μαγειρικής; Απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το παραπάνω δίνουν τα εντυπωσιακά εκθέματα της έκθεσης «Leonardo da Vinci, Εφευρέτης και Επιστήμονας», η οποία έχοντας ταξιδέψει από το 1997 σε τρεις ηπείρους, κάνει το «ντεμπούτο» της στη Θεσσαλονίκη στις 5 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουνίου, ξεδιπλώνει ενδιαφέρουσες και λιγότερο γνωστές πτυχές της προσωπικότητας του μεγαλοφυούς επιστήμονα και καλλιτέχνη.

Παγκοσμίως, η έκθεση έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα περίπου 5.000.000 επισκέπτες και στην Ευρώπη 2.000.000. Στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μύλου,...
 όπου θα φιλοξενηθεί, σε συνολικό εμβαδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους λειτουργικούς χώρους), θα παρουσιαστούν χειροποίητες ρεπλίκες 25 μηχανών του Ντα Βίντσι, 118 «ομοιοτυπικά» αντίγραφα σχεδίων, σημειώσεων, σκαριφημάτων, επιστολών και μελετών και 8.000 ηλεκτρονικές εικόνες.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, την οποία διοργανώνει η εταιρία INTERFORM ΑΕ, θα μπορούν όχι απλά να δουν τα 25 μηχανήματα -κατασκευασμένα με ξύλο και μέταλλο από τεχνίτες που ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Λεονάρντο- αλλά και να τα θέσουν σε λειτουργία!

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 9 το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου, στον Πολυχώρο του Μύλου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουνίου του 2011. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ.

Υποστηρικτές της είναι ο ΕΟΤ, τα επιμελητήρια Ελληνοϊταλικό, Εμπορικό & Βιομηχανικό και Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού (Μουσείο Φωτογραφίας) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το εισιτήριο για την είσοδο στην έκθεση είναι: 8 € των ενηλίκων, 4 € το παιδικό/μαθητικό, 12 € το ομαδικό.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου