Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Γκάζι» στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Να αναπτύξει μεγαλύτερες ταχύτητες στον τομέα της έρευνας για να ξετυλίξει έγκαιρα το κουβάρι της ύπαρξης υδρογονανθράκων στο ελληνικό υπέδαφος, κάλεσαν την πολιτεία Έλληνες ειδικοί.

Πέρα από τη δημιουργία ενός ενεργειακού «μαξιλαριού» οι αρμόδιοι επιστήμονες επισήμαναν ότι μπορεί το κράτος από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να εξασφαλίσει έσοδα...
 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στη δημιουργία Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, μέσα στην επόµενη διετία αναµένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισµό κοιτασµάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα. Σημειώνεται ότι τα μοναδικά κοιτάσματα στα οποία γίνεται εμπορική εκμετάλλευση είναι εκείνα στην περιοχή του Πρίνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου