Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κομπίνα εις βάρος του ΙΚΑ, πάνω από 1 εκ ευρώ


Αν ένα μόνο φαρμακείο κάνει τόσο μεγάλη ζημιά, φανταστείτε τι έχουνε φάει τόσο καιρό. Φυσικά στην κομπίνα θα συμμετείχαν λογικά και υπάλληλοι του ΙΚΑ που περνούσανε τα τιμολόγια και όλο και κάποιος εφοριακός για να κουκουλώνει τα έσοδα. -Απαίτηση όλων η δημοσιοποίηση του ονόματος και επιστροφή των χρημάτων με τόκο στο ΙΚΑ.

Ζημιά σε βάρος του ΙΚΑ που μπορεί να ξεπερνά ακόμη και το 1 εκατ. ευρώ, από ένα μόνο Φαρμακείο στην Αττική, διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε...
 από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών και περαιτέρω έρευνα της Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, φαρμακείο της Αττικής κατέθετε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λογαριασμούς συνταγών αναγράφοντας στα τιμολόγια και εισπράττοντας με τις αντίστοιχες προκαταβολές ποσά μεγαλύτερα της αντίστοιχης αξίας των εκτελεσθέντων συνταγών. Η ζημιά που διαπιστώθηκε από τον μέχρι τώρα έλεγχο ανέρχεται στο ποσό των 660.000€ και εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1.000.000€.

Από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά της φαρμακοποιού και έχει διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της, ως ασφαλιστικό μέτρο για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ιδρύματος.
Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου