Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΟΛΘ: Ετοιμάζεται μαρίνα 250 θέσεων στο χώρο του 1ου προβλήτα

Στη δημιουργία μιας μαρίνας 250 θέσεων στο χώρο του 1ου προβλήτα του λιμανιού προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και καταθέτει για το σκοπό αυτό αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο ώστε...
 να εξασφαλίσει της έγκριση ως προς την χωροθέτηση και να δημοπρατήσει το έργο ως τις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Στ. Αγγελούδη για την περίπτωση της μαρίνας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, έχουνγίνει σχετικές επαφές με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συνδράμει στην ταχεία προώθηση του έργου.

Αναφορικά με το μέτωπο της κρουαζιέρας, η διοίκηση του ΟΛΘ θα συμμετάσχει στην έκθεση «Cruise Shipping» στο Μαϊάμι, μεταξύ 14 – 17 Μαρτίου ενώ έχει ήδη οριστικοποιήσει «επτά-οκτώ ραντεβού με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού», στις προσπάθειες που καταβάλλονται ι για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη ενόψει του 2012.

Ανάλογα ραντεβού έχουν κλειστεί και για το Μάιο, με Ισραηλινούς, με στόχο την ανάδειξη της πόλης σε «ειδικό» προορισμό κρουαζιέρας, λόγω της μακράς ιστορίας της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.


Διεκδικητές


Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ και βάσει πηγών που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ ανάμεσα στους διεκδικητές του είναι εταιρείες συμβούλων, όπως Εθνική, Πειραιώς, Ernst & Young, Kantor και Grant Thorton.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου