Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Στο έλεος συµµοριών το κέντρο των Αθηνών ~ Μέχρι και 50 κλοπές σε ένα βράδυ(!)

Κατά 40% αυξήθηκε το µικροέγκληµα σε Μοναστηράκι, Βάθη και Οµόνοια.
Συµµορίες Αλγερινών και Μαροκινών είναιτα «αφεντικά» στις κλοπές αυτές, ενώ Σοµαλοί, Νιγηριανοί και Κούρδοι είναι τα «αφεντικά» του λευκού θανάτου.

Το κέντρο τηςΑθήνας και οι περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής κρατούν τα «σκήπτρα» της εγκληµατικότητας στο Λεκανοπέδιο. Στην περιοχή από την πλατεία στο Μοναστηράκι µέχρι την Πλατεία Βάθη και από την Πλατεία Καραϊσκάκη µέχρι την Πλατεία Οµονοίας «ανθεί» το αποκαλούµενο µικροέγκληµα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την εγκληµατικότητα που συγκεντρώνει η Ελληνική Αστυνοµία. Στην έννοιατης µικροεγκληµατικότητας περιλαµβάνονται η αρπαγή τσαντών, οι ληστείες µικροποσών, κινητών, η αρπαγή αλυσίδων και δακτυλιδιών από...
 περαστικούς.


Στο ιστορικό κέντροη εγκληµατικότητα αυτής της µορφής έχει καταγράψει αύξηση που ξεπερνάει το 40% σε σύγκριση µε το 2009.

Η περιοχή του Μεταξουργείου και του Κεραµεικού έχουντα πρωτεία στις κλοπές αντικειµένων από Ι.Χ. Εκεί όπου σε ένα βράδυ Παρασκευής ή Σαββάτου καταγράφοντα  περισσότερες από 50 κλοπές. Συµµορίες Αλγερινών και Μαροκινών είναιτα «αφεντικά» στις κλοπές αυτές, ενώ Σοµαλοί, Νιγηριανοί και Κούρδοι είναι τα «αφεντικά» του λευκού θανάτου. Καθηµερινά στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται πως διακινούνται περισσότερα από 3 κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης, ενώ οι ποσότητες του χασίς ξεπερνούν τα 7 κιλά.

Σε 2.500 υπολογίζει η ΕΛ.ΑΣ. τούς καθηµερινούς χρήστεςτης περιοχής, ενώ µεγάλος αριθµός αυτών αναλαµβάνει στη συνέχεια να γίνει το «βαποράκι» και να µεταφέρει τα ναρκωτικά σε άλλες περιοχές. η ΠΟΡΝΈΙΑ. Μεγάλη άνοδο παρουσιάζει η πορνεία στους δρόµους, που πλέον «ξέφυγε» από τα όρια της Πλατείας Θεάτρου και συναντάται κατά µήκος της Πατησίων και της Αχαρνών, µέχρι το ύψος του Αγίου Παντελεήµονα.

Η παρουσία της οµάδας ΔΙΑΣ έδιωξε τους ληστές των τραπεζών από το κέντρο της πόλης και αυτοί, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Αστυνοµικής Διεύθυνσης Αττικής, «µετακόµισαν» στα δυτικά και νοτιοανατολικά προάστια. Αύξηση παρουσιάζουν οι κλοπές σε συνοικιακά καταστήµατα, ειδικά στις περιοχές της Κυψέλης, του Γαλατσίου, του Αγίου Παντελεήµονα, των Εξαρχείων και της Δάφνης. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι διαρρήξεις κατοικιών σε περιοχές όπως ο Αλιµος, η Νέα Σµύρνη, η Καλλιθέα, οι Αµπελόκηποι, η Γλυφάδα και η Αργυρούπολη. Το 2010 οι κλοπές µάλιστα αυξήθηκαν σε ποσοστό 11,82% σε σχέση µε το 2009. Αυξητική ήταν και η τάση που εµφάνισαν και οι ένοπλες ληστείες, καθώς αυξήθηκαν κατά 26,48% το 2010 σε σχέση µε το 2009. Σε περιοχές όπως η Βάρη, η Σταµάτα, η Βουλιαγµένη αυξήθηκαν τα κρούσµατα των ληστών που εισβάλλουν ένοπλοι σε σπίτια και κρατούν οµήρους τα µέλη των οικογενειών µέχρις ότου «αδειάσουν» το σπίτι.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΈΣ. Αύξηση παρουσίασαν και οι ανθρωποκτονίες στο Λεκανοπέδιο και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι περισσότερες αφορούσαν ξεκαθαρίσµατα λογαριασµών µεταξύ συµµοριών για τον έλεγχο της πιάτσας των ναρκωτικών.
Ο Μάρτιος αποδεικνύεται για το Λεκανοπέδιο ο πιο «εγκληµατικός» µήνας. Τον Μάρτιο του 2010 συνέβησαν 5.584 κλοπές και διαρρήξεις από τις οποίες εξιχνιάσθηκεµόνο το 10% αυτών! Οι ανθρωποκτονίες έφτασαν τις 13 από το σύνολο των 82 που διεπράχθησαν το προηγούµενο έτος, ενώ πραγµατοποιήθηκαν και άλλες 6 απόπειρες. Τον Μάρτιο επίσης συνέβησαν και οι περισσότερες ληστείες, 507, από οποιονδήποτε άλλοµήνα, ληστεύτηκαν τα περισσότερα σούπερ µάρκετ, 42, και οι περισσότερες τράπεζες, 40 τον αριθµό, απόκάθε άλλο µήνα. Ο Μάρτιος χάνει την «πρωτιά» µόνο στις κλοπές αυτοκινήτων όπου τα σκήπτρα παίρνουν Ιανουάριος και Δεκέµβριος.

«Αν µε ξαναληστέψουν, θα το κλείσω το µαγαζί»
 
«Περίµενα µιάµισηώρα στην ουρά στο αστυνοµικό τµήµα για να καταγγείλω τηνεπίθεση µε µαχαίρι από δύο ληστές. επειτα από µένα ήρθαν άλλοι πέντε για τον ίδιο λόγο. άυτό είναι το σκηνικό τηςκαθηµερινότητας στην Κυψέλη απότις επιθέσεις. Στον άγιο παντελεήµονα η κατάσταση είναιακόµα πιοακραία. άν µε ξαναληστέψουν, θατο κλείσω το µαγαζί. Μετάβίας βγαίνει το µεροκάµατο και επιπλέον ρισκάρω και τη ζωή µου».


ο Ξενοφώνάνδρέου διατηρεί τα τελευταία επτά χρόνια ένα µικρό κατάστηµα ψιλικώνστην οδό ∆ροσοπούλου, στην Κυψέλη. επεσε θύµαληστείαςπριν από µερικές µέρες. οπως λέει, τα προβλήµατα άρχισαν να οξύνονται από το 2008 και σε συνδυασµό µε την οικονοµική κρίση τον τελευταίο χρόνο «φθάσαµε στα άκρα». Σε µικρή απόσταση, στην οδό ∆ροσοπούλου, ένας άλλος ιδιοκτήτης µίνι µάρκετ, ο Κώστας Κωνσταντίνου,µε απαισιόδοξα λόγια περιγράφει τηνκατάσταση. «Μελήστεψαν παραµονές Χριστουγέννων.∆εν µε απείλησαν, αλλά µπήκαντρεις αλλοδαποί στο κατάστηµα. ο ένας µε απασχολούσε κάνοντας ότι ψωνίζει και ο άλλος µου άρπαξε την τσάντα µε χρήµατα και χαρτιά. εµένα µελήστεψαν ύστερα από δυο χρόνια που έχω το µαγαζί, άλλοιέπαθαν χειρότερα, τους απείλησαν και τουςλήστεψαν από την πρώτηηµέρα που άνοιξαν».
ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου