Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Νεκρός αστυνομικός. Απροστάτευτοι στις ορδές εγκληματιών με καλάσνικωφ (Βίντεο)


Ένας 23χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν, στη διάρκεια συμπλοκής με ένοπλους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στην περιοχή του Ρέντη.

Ενημέρωση: Δυστυχώς ακόμη ένας 22χρονος αστυνομικός απεβίωσε. Συνολικά 2 νεκροί και 2 τραυματίες εκτός κινδύνου.

Επαναφορά της θανατικής ποινής ΤΩΡΑ και παραδειγματική τιμωρία στους δικαστικούς που αφήνουν ελεύθερους τους εγκληματίες που ρημάζουν τη χώρα.
Ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος φυσικά οι πολιτικοί μας, που εθελοτυφλούν και δεν προστατεύουν τους Έλληνες, από τη στιγμή που η χώρα είναι γεμάτη από όπλα, που όλως τυχαίως έχουνε στην κατοχοί τους πάντα οι αλλοδαποί και οι ακροαριστεροί. Ντροπή σας. -Παραιτηθείτε ΤΩΡΑ. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ.
-Φίλοι Αθηναίοι επιβάλλεται να κάνετε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου έγινε το συμβάν αυτό.
-Κουράγιο στις οικογένειες των αστυνομικών.

Οκτώ αστυνομικοί δέχτηκαν τα πυρά των κακοποιών, χθες το απόγευμα στου Ρέντη, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο δύο εξ αυτών και των τραυματισμό άλλων δύο. Άλλοι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν σφαίρες από τα όπλα των αδίστακτων ληστών οι οποίες...,
 ευτυχώς, σταμάτησαν στα κράνη και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φορούσαν.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών (το μεγαλύτερο μέλος πολύτεκνης οικογένειας από το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων), ο οποίος κατετάγη στο σώμα της ΕΛΑΣ την 1-7-2009 και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, ο οποίος κατετάγη στις 19-9-2008.

Τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο.

Καταγγελία για ληστεία


Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν οι τέσσερις αστυνομικοί έκαναν σήμα σε ΙΧΕ, το οποίο εκινείτο στη λεωφόρο Κηφισού, να σταματήσει μετά από καταγγελία για ληστεία σε περίπτερο.

Το όχημα δεν σταμάτησε και οι αστυνομικοί άρχισαν να το καταδιώκουν φτάνοντας μέχρι του Ρέντη, στο ύψος της Λαχαναγοράς.

Τότε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι επιβάτες του αυτοκινήτου άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, κατορθώνοντας να ξεφύγουν.


Συγκλονισμένος δήλωσε ο Χρ. Παπουτσής

Τραγική υπόθεση χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα όπου βρίσκεται, το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή του Ρέντη. Ο υπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνα και τις αρχές ασφάλειας στην Αθήνα και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή οργανωμένο έγκλημα.

«Εκείνο που προέχει είναι η ζωή των ανθρώπων» συμπλήρωσε ο υπουργός, δηλώνοντας «συγκλονισμένος, γιατί κάποιοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον κύκλο του αίματος».

Ο κ. Παπουτσής παρακάθισε σε δείπνο με τον Τούρκο ομόλογό του Μπεσίρ Αταλάι, με τον οποίο θα έχει αύριο το πρωί συνάντηση στη Τουρκική πρωτεύουσα. Ο Τούρκος υπουργός σε δηλώσεις του προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, εξέφρασε την λύπη του για το συμβάν στην Αθήνα.



Ομόθυμη καταδίκη του εγκλήματος στου Ρέντη, από κυβέρνηση, Βουλή και κόμματα

Την καταδίκη για το έγκλημα στου Ρέντη και τον αποτροπιασμό τους, την θλίψη και την οδύνη τους για τον θάνατο του αστυνομικού στην συμπλοκή και την συμπαράστασή τους στους τραυματίες, τις οικογένειές τους και το αστυνομικό σώμα, εξέφρασε σύσσωμη η Βουλή, η κυβέρνηση και τα κόμματα.


Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος σε γραπτή του δήλωση εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την δολοφονική επίθεση και την βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια του αστυνομικού από αδίστακτους εγκληματίες «ενός νέου ανθρώπου που θυσίασε τη ζωή του για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών». Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους του που τραυματίστηκαν την ώρα άσκησης του καθήκοντός τους.

Ταυτόχρονα στην Ολομέλεια, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν να ληφθούν εκ μέρους της Πολιτείας όλες οι πρόνοιες ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα αλλά και για την αποκατάσταση των θυμάτων και των οικογενειών τους, για να λάβουν την διαβεβαίωση από τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι όποια πρόταση κατατεθεί θα ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ο κ. Σαχινίδης διαβεβαίωσε επίσης τους Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου