Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο άνεργος Έλληνας Λόρδος και τα εκατομμύρια


Θύματα μιας "βρώμικης και σάπιας υπόθεσης", σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς του δικαστή Μάικολ Μακέρνεϊ, έπεσαν δύο Ελληνίδες, μάνα και κόρη.

Άνδρας ο οποίος ισχυριζόταν πως ήταν πάμπλουτος Βρετανός Λόρδος με προσωπική περιουσία 500 εκατομμυρίων δολαρίων, τους "έφαγε" 1,4 εκατομμύρια δολάρια και τις...
 άφησε στο δρόμο.

Το χειρότερο, σύμφωνα με τον δικαστή, είναι πως η αστυνομία δεν έκανε το καθήκον της και οι δύο γυναίκες ξόδεψαν 37 χιλιάδες δολάρια από την τσέπη τους για να προσλάβουν έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, και ο οποίος οδήγησε τον δράστη Γιώργο Μπαβέλο στη δικαιοσύνη.

Την Πέμπτη, ο Μπαβέλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών, ενώ ο δικαστής ζήτησε συγγνώμη από τους ενόρκους που επί μέρες άκουγαν τον κατηγορούμενο να προσβάλει τη νοημοσύνη τους και να τους "αραδιάζει του κόσμου τα ψέματα".

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Μπαβέλος μιλούσε γλυκά και ευγενικά, έλεγε πως οδηγούσε Λαμποργκίνι, πως έμενε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και πως είχε πάνω από 40 ακίνητα ανά τον κόσμο και γραφεία στις πιο όμορφες πρωτεύουσες του πλανήτη.

Όμως δεν ήταν ούτε Λόρδος, ούτε ζάπλουτος. Έλληνας ήταν, άνεργος που για αρκετά χρόνια ζούσε με το επίδομα ανεργίας, έμενε με τους συνταξιούχους γονείς του στην περιοχή του εργατικού προαστίου Campbellfield και είχε βάλει στο στόχαστρό του τις δύο Ελληνίδες από τη Μελβούρνη.

Τώρα ο Μπαβέλος ενδέχεται να οδηγηθεί και πάλι ενώπιον των δικαστηρίων κατηγορούμενος για "παρεμπόδιση της δικαιοσύνης".

<== Ο Λόρδος μας :)

2 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Καλα να πάθουν!

Έμ, λόρδο ήθελαν! Ακατέβατα! Αυτες ήταν προφανως ...ακριβότερες απ' τις υπόλοιπες!

Άξιος! :-)

Κρασοπατήρ είπε...

Άνεργος ο καψερός, τον έπιασε λόρδα...

Δημοσίευση σχολίου