Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Π.Α.Μ.Ε. ΒΡΩΜΙΑ Στη Θεσσαλονίκη ~ Απαγόρεψαν την αποκομιδή των σκουπιδιών!


Εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Θεσσαλονίκης, που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, εμπόδισαν, πριν από λίγο, ιδιωτικό απορριμματοφόρο, να προχωρήσει στην αποκομιδή σκουπιδιών από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι ακινητοποίησαν το απορριμματοφόρο και κρέμασαν πανό με συνθήματα στην καρότσα του.

Να σημειωθεί ότι, από το πρωί, η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη...
 πραγματοποιείται σε τρεις ημερήσιες βάρδιες και μια νυχτερινή. Σε αυτό βοηθά μικρή μερίδα των νέων συμβασιούχων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, που ανέλαβε σήμερα καθήκοντα.

Τα συνεργεία αποκομιδής θα συνεπικουρούνται από αυξημένη δύναμη του τμήματος Σαρώματος.

Η δημοτική αρχή, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως αναγνωρίζει “την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες, την ανάγκη για προάσπιση της δημόσιας υγείας και την κακή εικόνα της πόλης κατά το τελευταίο διάστημα”. Επισημαίνει πως “η μάχη για καθαρή και βιώσιμη πόλη δεν τελειώνει με τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται σε περιόδους κρίσης, όπως η συγκεκριμένη”.

Ανακοινώθηκε, επίσης, πως ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων, ώστε να καθαρίσει η πόλη το συντομότερο δυνατόν και να γίνει αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. Ένα από αυτά τα απορριμματοφόρα εντόπισαν και ακινητοποίησαν οι εργαζόμενοι στο δήμο.

Αντίθετα, το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πως υπάρχει σχέδιο να παραδοθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στα ιδιωτικά συμφέροντα: “Εδώ και καιρό (σ.σ. ο δήμαρχος) έχει «στήσει» ένα άσχημο παιχνίδι στη πλάτη των δημοτών με την υπόθεση της καθαριότητας. Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να εκβιάσει τη συναίνεση των δημοτών για να παραδώσει το σύνολο της καθαριότητας της πόλης, στους ιδιώτες – εργολάβους”, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με το “Μέτωπο”, ο κ. Μπουτάρης, “αφού παρέδωσε την ανακύκλωση των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρία με μετόχους τα «διαμάντια» του κεφαλαίου (Κόκα – Κόλα, Πέπσι, Βγενόπουλος, Φιλίππου κ.λ.π.) στερώντας σημαντικά έσοδα από το Δήμο, χαρίζοντας τα σαν κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ΤΩΡΑ, ξεκινά τη παράδοση ΚΑΙ της αποκομιδής στους εργολάβους. Εκμεταλλεύεται γι’ αυτό, τη κατάσταση που ο ίδιος έστησε : άφησε τη πόλη στο έλεος των σκουπιδιών, αγανάκτησε τους δημότες και τώρα εμφανίζει σαν «από μηχανής θεό» και επείγουσα αναγκαιότητα, την εμπλοκή ιδιωτών εργολάβων στην αποκομιδή”.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν όσο συχνά συνήθιζαν τα σκουπίδια τους.
http://www.salonicanews.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου