Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Άρχισαν τα όργανα: Μήνυση σε δύο άτομα που παρεμπόδισαν απεργούς πείνας να σιτιστούν ~ Τελεσίγραφο για λύση ή απέλαση αύριο!


Μήνυση στο ΑΤ Αμπελοκήπων σε βάρος δύο γυναικών, μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους λαθρομετανάστες απεργούς πείνας, υπέβαλε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, οι δύο γυναίκες παρεμπόδισαν απεργούς πείνας να σιτιστούν, αν και το ζήτησαν.
Οι δύο γυναίκες μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ ενώ εκεί έχει μεταβεί και η συνήγορός τους, κα. Ιωάννα Κούρτοβικ.
(Ενημέρωση 11 Μαρτίου: Αθώες οι φοιτήτριες που κατηγορήθηκαν για παρεμπόδιση των απεργών πείνας)
 
Αντιμέτωποι με την απέλαση είναι πλέον οι λαθρομετανάστες της Υπατίας:

Έγκυρες κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο «Βήμα» για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους μετανάστες της Υπατίας ότι αν μέχρι αύριο δεν δεχτούν τις κυβερνητικές προτάσεις τότε θα απελαθούν.

Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών ειπώθηκε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί, ότι «τίποτε δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή» και αποφασίστηκε ότι εάν ως αύριο οι απεργοί δεν σταματήσουν την απεργία τους και αν δεν δεχτούν τις κυβερνητικές προτάσεις τότε θα απελαθούν αμέσως από τη χώρα.

Η κυβέρνηση πρότεινε να υπάρξει ένα «καθεστώς ανοχής» για τους μετανάστες και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τον νόμο το «υπό ανοχή καθεστώς» χορηγείται σε παράνομους μετανάστες όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όπως για παράδειγμα προβλήματα υγείας και συνιστά βραχυχρόνια αναστολή της απέλασης.

Προηγήθηκε το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου