Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Οι Αλβανοί πουλάνε την ηρωίνη (και μάλιστα νοθευμένη)


Σε εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν μετατρέψει το σπίτι τους στο Χαϊδάρι μητέρα και γιος από την Αλβανία, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, 62 και 30 χρόνων, έφερναν την ηρωίνη από τη χώρα τους και στη συνέχεια, αφού τη νόθευαν και τη συσκεύαζαν, την πουλούσαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν 7 κιλά και...
 606 γραμμάρια ηρωίνης, 15 κιλά και 730 γραμμάρια λευκής σκόνης άγνωστης σύνθεσης ,7 κινητά τηλέφωνα , 3 ζυγαριές ακριβείας, ένα αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τα ναρκωτικά, 4 ηλεκτρικοί αναδευτήρες, 1 υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας συμπίεσης 15 τόνων και διάφορα σύνεργα.

H ακριβής ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

1. Βραδινές ώρες της 17-3-2011, στο Χαϊδάρι, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μία (1) γυναίκα (μητέρα) και ένας (1) άνδρας (γιός), υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 62 και 30 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, μετά από πληροφορία που παρασχέθηκε στην Υ.Δ.Ν., για αλλοδαπό άτομο, στην περιοχή του Χαϊδαρίου, που κατέχει και διακινεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, εντοπίσθηκε ο προαναφερόμενο Αλβανός και σε έλεγχο που επακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει από κοινού με τη μητέρα του, στην οικία τους, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για τη νόθευση και τυποποίηση ηρωίνης.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους –7.606- γραμμαρίων.
Ποσότητα άγνωστης σκόνης βάρους –16.160- γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των –15.730- ευρώ.
Επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
Τρείς –3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τέσσερις –4- ηλεκτρονικοί αναδευτήρες.
Μία –1- υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας συμπίεσης 15 τόνων.
Διάφορα σύνεργα του εργαστηρίου.

2. Πρωινές ώρες της 17/3/2011, στην Αθήνα, από την Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο επιχείρησης ελεγχόμενης μεταφοράς - παράδοσης ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 31 και 28 ετών, για εισαγωγή ποσότητας μεθαμφεταμίνης στη χώρα.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν να κατέχουν ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από Τουρκία, που περιείχε ποσότητα μεθαμφεταμίνης. Το προαναφερόμενο δέμα παραδόθηκε στον πρώτο αλλοδαπό, για λογαριασμό του δεύτερου αλλοδαπού παραλήπτη του δέματος, από Αστυνομικούς της Υ.Δ.Ν. οι οποίοι υποκατέστησαν υπαλλήλους εταιρίας ταχυμεταφορών. Οι ανωτέρω συλληφθέντες ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, που με την μέθοδο των ταχυδρομικών δεμάτων εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες στην χώρα μας, δηλώνοντας ψευδείς διευθύνσεις και στοιχεία κάθε φορά και παραλάμβαναν τα ταχυδρομικά πακέτα από τις κατά τόπους αρμόδιες μεταφορικές εταιρείες.


Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μεθαμφεταμίνη μικτού βάρους -956- γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ προερχόμενο από πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών.
Τρία –3- κινητά τηλέφωνα.
Μία -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Ένας -1- ηλεκτρονικός αναμείκτης.
Πέντε -5- Πλαστά Δελτία Αιτήσεων Ασύλου Αλλοδαπού.
Οι ανωτέρω συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Χανιά

Στο… νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι, συνελήφθη ένας 22χρονος Αλβανός που κατηγορείται ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρινης στα στέκια τοξικομανών των Χανίων! Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι του, βρήκαν 24 αυτοσχέδιες συσκευασίες με 565 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 2.000 ευρώ που προέρχονταν από την εμπορία ναρκωτικών κι έτσι στον θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων όπου νοσηλεύεται τοποθέτησαν φρουρό ο οποίος θα περιμένει να πάρει εξιτήριο για να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα!

Λάρισα & Ασπρόπυργος ~ Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών

Ένας τόνος και 820 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν το Σάββατο 19 Μαρτίου από τις διωκτικές αρχές ύστερα από επιχείρηση για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος Ελλήνων και Αλβανών με διεθνή δράση, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε Αττική και Λάρισα.


Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής και του γραφείου της DEA της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων είναι και ο οργανωτής και εγκέφαλος του κυκλώματος και έναν Αλβανό, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών τα ναρκωτικά σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος και έπειτα από έρευνες εντόπισαν πριν από περίπου τρεις μήνες τον εγκέφαλο της σπείρας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης φορτηγών και άλλων επιχειρήσεων στη Λάρισα, καθώς και έναν από τους άμεσους συνεργάτες του, τους οποίους παρακολουθούσαν στενά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος, από την παρακολούθηση εντοπίστηκε μεγάλη αποθήκη στη βιομηχανική περιοχή Ασπροπύργου Αττικής, με περιεχόμενο τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μετασκευάζονται οι καρότσες των φορτηγών, όπου κατασκευάζονταν κρύπτες στο πάτωμα, ή στην οροφή, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Επίσης, διαπιστώθηκε από τις έρευνες ότι οι δράστες προετοίμαζαν την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης για την Αγγλία και εντοπίστηκαν τα φορτηγά, που θα χρησιμοποιούνταν για τον σκοπό αυτό.

Χθες, έγινε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στη Λάρισα, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, όπου σε δύο φορτηγά βρέθηκαν συνολικά ένας τόνος και 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Άλλα 620 κιλά βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο, στην αποθήκη, την οποία φρουρούσε ο Αλβανός οπλισμένος με καλάσνικοφ.

Εκτός από τον εγκέφαλο του κυκλώματος συνελήφθησαν τρεις οδηγοί και ο ενοικιαστής της αποθήκης στον Ασπρόπυργο. Κατασχέθηκαν συνολικά τα ναρκωτικά, τρία φορτηγά, το καλάσνικοφ του Αλβανού με γεμιστήρα 26 φυσιγγίων, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, 32.455 ευρώ, 1.125 λίρες Αγγλίας, 80 λίρες Σκωτίας, 12 κινητά τηλέφωνα και 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Από την έως στιγμής προανάκριση έχουν προκύψει τουλάχιστον άλλες δύο μεταφορές ακατέργαστης κάνναβης στην Αγγλία με φορτηγά τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ το ενδιαφέρον των Αρχών εστιάζεται στην οικονομική δραστηριότητα των εμπλεκόμενων για ξέπλυμα χρήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεται για τη σύλληψη και άλλων συνεργών τους.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου