Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Χορηγούσαν άσυλο σε αλλοδαπούς με πλαστά χαρτιά (Για ακόμη μια φορά)


Ένας 41χρονος Πακιστανός κάτοικος Καρδίτσας ήταν ο «εγκέφαλος» κυκλώματος που χορηγούσε… άσυλο σε ομοεθνείς του εφοδιάζοντάς τους με πλαστά έγγραφα! Στην αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος, στο οποίο πιθανότατα εμπλέκεται και ένας Έλληνας, οδήγησε η σύλληψη τριών Πακιστανών που συνελήφθησαν μόλις έφτασαν με τρένο στην πόλη και υπέβαλαν δικαιολογητικά για την χορήγηση πολιτικού ασύλου!
Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καρδίτσας διαπίστωσαν ότι...
 οι υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86 που κατέθεσαν οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 26, 29 και 29 χρόνων από ομοεθνείς τους που δήλωναν ότι θα τους φιλοξενούσαν, υπογράφονταν από… ανύπαρκτα άτομα! Ανύπαρκτος ήταν και ο ιδιοκτήτης που δήθεν συνυπέγραφε το μισθωτήριο του σπιτιού με έναν επίσης… ανύπαρκτο Πακιστανό! Οι υπεύθυνες δηλώσεις έφεραν και πλαστές σφραγίδες και υπογραφή υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. Καρδίτσας που φερόταν να τις είχε θεωρήσει.

Οι Πακιστανοί ομολόγησαν ότι προμηθεύθηκαν τα πλαστά έγγραφα από έναν 41χρονο ομοεθνή τους που κατοικεί στην Καρδίτσα, πληρώνοντας συνολικά 800 ευρώ και συνελήφθησαν. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 41χρονου, όπου βρέθηκαν άλλες δύο υπεύθυνες δηλώσεις με ανάλογο περιεχόμενο και στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, καθώς και πλαστές σφραγίδες και υπογραφές του ιδίου υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. Καρδίτσας.

Τους τρεις συλληφθέντες είχε συνοδεύσει στην Ασφάλεια ένας Έλληνας κάτοικος Καρδίτσας που, όπως αποδείχθηκε από τα αρχεία του τμήματος, είχε συνοδεύσει παλιότερα άλλους 15 Πακιστανούς για να υποβάλλουν αιτήματα για χορήγηση πολιτικού ασύλου! Τώρα, οι αστυνομικοί ερευνούν την γνησιότητα των εγγράφων που είχαν υποβάλλει οι αλλοδαποί, ενώ οι συλληφθέντες και ο 41χρονος θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου