Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ακόμη μια ρατσιστική επίθεση σε βάρος Έλληνα από Ρουμάνο και Αρμένιο ανήλικο

Για άλλη μια φορά το ίδιο μοτίβο με λαθρομετανάστες εγκληματίες εναντίων Ελλήνων. Εφημερίδα της Μεσσηνίας μάλιστα είχε βγάλει και ετυμηγορία ότι "πιθανόν ο ληστής να είναι Έλληνας"...

Δύο νεαροί αλλοδαποί, από τους οποίους ο ένας ανήλικος, ήταν οι δράστες της ένοπλης ληστείας που έγινε με πλαστικό πιστόλι στο κατάστημα όπου συστεγάζονται μια εταιρεία ταχυμεταφορών και το παράρτημα της εταιρείας...
 ηλεκτρονικής διακίνησης χρημάτων “Western Union” στην Καλαμάτα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν τα στοιχεία που βρήκαν και έφτασαν στα ίχνη των πιτσιρικάδων κακοποιών, ενός 19χρονου Ρουμάνου και ενός ανήλικου Αρμένιου οι οποίοι ομολόγησαν την ληστεία που είχε γίνει στις 28 Φεβρουάριου και τους είχε αποφέρει λεία ύψους 2.500 ευρώ! Τότε, ο 19χρονος είχε μπει μέρα- μεσημέρι στο κατάστημα φορώντας σκούφο και έχοντας σηκωμένο τον γιακά του μπουφάν του, απείλησε με το ψεύτικο πιστόλι τον καταστηματάρχη και του άρπαξε τα χρήματα. Μετά, το έβαλε στα πόδια και επιβιβάστηκε σε ένα μηχανάκι χωρίς αριθμό κυκλοφορίας που οδηγούσε ο ανήλικος συνεργός του.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τους είχε καταδιώξει, αλλά πρόλαβαν να εξαφανιστούν. Όμως, συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του δικύκλου και τα έδωσε στην Αστυνομία, που δεν άργησε να εντοπίσει τους «άγουρους» κακοποιούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.




Πριν 3 μέρες στην εφημερίδα "Θάρρος"... (καλύτερα να το αλλάξουν σε "Θράσσος")

Το ποσό των 2.500 ευρώ απέσπασε με την απειλή όπλου άγνωστος, πιθανότατα Έλληνας, από 48χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος ταχυμεταφορών και ηλεκτρονικής διακίνησης χρημάτων western union στην Καλαμάτα. Η ληστεία έγινε χθες νωρίς το απόγευμα, στις 4.25, από άγνωστο άνδρα, ύψους περίπου 1.80 μ., που κρατούσε πιστόλι, έχοντας σηκωμένο το γιακά του μπουφάν μέχρι το ύψος της μύτης του και φορώντας μαύρο σκούφο. Στο κατάστημα, ιδιοκτησίας 33χρονης, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ο 48χρονος σύζυγός της. Ο δράστης τον απείλησε με το όπλο και του ζήτησε τα χρήματα. Ο 48χρονος του παρέδωσε τα 2.500 ευρώ.


Ο δράστης ξεκίνησε πεζός, ενώ ο 48χρονος τον καταδίωξε. Λίγο πιο κάτω, ο δράστης επιβιβάσθηκε σε μοτοποδήλατο, στο οποίο τον περίμενε συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών και συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ στην Αστυνομία ξεκίνησαν προσαγωγές υπόπτων και αναζητήσεις των δραστών. Επίσης, εξετάζεται βίντεο που κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα χάλια μας.προ του τέλους μακάριζε.
Ειχε πει ο Σόλων.

Δημοσίευση σχολίου