Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΑΟΚ: Πρόωρος τελικός σήμερα για το κύπελλο



Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει αρκετούς «τελικούς» τους προηγούμενους μήνες, κατά κανόνα με επιτυχία. Στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζάγκρεμπ, στην Τούμπα (ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό), στη Μόσχα. Ο αποψινός (21.00, Conn-Χ) επαναληπτικός ημιτελικός με την ΑΕΚ είναι ο πιο κρίσιμος... τελικός της σεζόν. Το 0-0 του αγώνα του ΟΑΚΑ ανοίγει το δρόμο της πρόκρισης...


Η πρόκληση ενός τελικού κόντρα σε Ατρόμητο είναι τεράστια. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν αυτοπεποίθηση και δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη μεγάλη ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Γνωρίζουν τη σημασία αυτής της αναμέτρησης. Αλλωστε, δικαιούται έναν τίτλο αυτή η ομάδα που δημιούργησαν Ζαγοράκης, Βρύζας, Σάντος την προηγούμενη διετία με παίκτες επιπέδου Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Ιβιτς. Αν έρθει το τρόπαιο, ίσως για κάποιους να είναι και το τελευταίο της καριέρας τους. Γενικά, από την «οικογένεια» του ΠΑΟΚ λείπει ένα Κύπελλο. Τελευταία κατάκτηση ήταν το 2003. Τότε μάλιστα, οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν αποκλείσει την ΑΕΚ στα ημιτελικά (0-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, 1-1 στη ρεβάνς με ισοφάριση του Οκκά στο 88').
Ολο το έμψυχο υλικό της ομάδας βρίσκεται στη διάθεσή του Χάβου. Οσοι είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, είναι πάλι «ετοιμοπόλεμοι» και ο προπονητής του ΠΑΟΚ μπορεί να σχηματίσει την καλύτερη δυνατή εντεκάδα, έχοντας ποιοτικές επιλογές σε κάθε θέση. Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τους Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο στην άμυνα, Βιτόλο, Γκαρσία αμυντικούς χαφ, Ιβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη μεσοεπιθετικούς, Μουσλίμοβιτς σέντερ φορ. Στην αποστολή είναι ακόμη οι Χαλκιάς, Σαβίνι, Φωτάκης, Τσουκαλάς, Κουτσιανικούλης, Ετο (ένας εξ αυτών θα αποκλειστεί) και δύο νεαροί (Πετρίσεβιτς, Μωϋσιάδης), όπως απαιτεί η προκήρυξη του Κυπέλλου. Εκτός 19άδας έμειναν οι Μαλεζάς, Μπαλάφας, Ελ Ζαρ. Ειδικό πρόγραμμα ακολούθησε τις τελευταίες μέρες ο Κοντρέρας, καθώς έχει καταπονηθεί ιδιαίτερα από το ξεκίνημα της σεζόν. Το γεγονός ότι ορισμένοι παίκτες (Λίνο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης) ξεκουράστηκαν την περασμένη Κυριακή, προϊδεάζει ότι ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί πιο «φρέσκος», παρότι το πρόγραμμα της ομάδας είναι βαρύ τις τελευταίες εβδομάδες. Το 4-2-3-1 θα διατηρηθεί, καθώς οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν κανένα λόγο να ρισκάρουν. Θα ψάξουν το... αγαπημένο τους 1-0, πρώτα θα διαφυλάξουν τα νώτα τους και μετά θα σκεφτούν το σκοράρισμα.

Αλλωστε, το γκολ μπορεί να το πετύχει και η... κερκίδα. Η ατμόσφαιρα θα είναι... καυτή απόψε, αφού περίπου 28.000 φίλαθλοι θα δηλώσουν «παρών». Μερικές εκατοντάδες εισιτήρια (μόνο 50, 60 ευρώ στις θύρες 1, 2, 3), είχαν απομείνει χτες το βράδυ, όταν έκλεισαν τα εκδοτήρια του γηπέδου. Το ντέρμπι θα διευθύνει ο Αθηναίος Μάνταλος (βοηθοί οι Μπαλτάς, Γούκος), που είχε διαιτητεύσει τον επαναληπτικό προημιτελικό ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (1-0).


Στον τελικό ο Ατρόμητος!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ατρόμητος πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε παλικαρίσια και πέρα για πέρα δίκαια την πρόκριση, παίρνοντας το 0-0 στο Πανθεσσαλικό από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ένα αποοτέλεσμα μάλιστα που αδικεί την ομάδα του Περιστερίου, που ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες όχι μόνο για μια απλή νίκη αλλά για έναν πραγματικό θρίαμβο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου