Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οι πίνακες γεωργικού εισοδήματος και ενοικίων γεωργικής γης για το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010)


Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του, ενέκρινε τους πίνακες καθαρού γεωργικού εισοδήματος - ενοικίου - μόνιμης φυτείας οικονομικού έτους 2011 (χρήση 2010). Τα ποσά καθαρού γεωργικού εισοδήματος και αντιπροσωπευτικών ενοικίων που αναφέρονται στους πίνακες, εμφανίζονται για τις ημιορεινές και ορεινές ζώνες, μειωμένα κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) και σαράντα τοις εκατό (40%) αντίστοιχα, σε σχέση με τα ποσά των πεδινών ζωνών, που καθορίστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή.

Σε όποιο νομό δεν έχει προσδιορισθεί για κάποιο γεωργικό προϊόν ποσό καθαρού εισοδήματος, ως καθαρό εισόδημα για το προϊόν αυτό θα λαμβάνεται η μέση τιμή καθαρού γεωργικού εισοδήματος του προϊόντος αυτού που προκύπτει για όλη την Επικράτεια.

Κατεβάστε τους πίνακες...
 από εδώ (σε μορφή xls -απαιτείται το ms excel) ή από εδώ σε μορφή pdf.

Υποχρεωμένοι να κάνουν φορολογικές δηλώσεις είναι:

Όσοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, έχουν την κατοικία τους στην Ελλάδα και το 2010 το ετήσιο καθαρό γεωργικό τους εισόδημα ήταν πάνω από 3.000 ευρώ.

Όσοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εφόσον λαμβάνουν επιδοτήσεις ποσού άνω των 1500 ευρώ, για προϊόντα φυτικής παραγωγής ή 2250 ευρώ, για προϊόντα ζωϊκής παραγωγής. Επίσης, όσοι λαμβάνουν καλλιεργητικά δάνεια πάνω από 5900 ευρώ ή όταν το χρεωστικό υπόλοιπο του λογαριασμού τους αυτής της κατηγορίας στην τράπεζα, την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους υπερβαίνει τα 5900 ευρώ.

Όσοι έχουν άδεια της αρμόδιας αρχής να πωλούν αγαθά πλανοδίως ή στις λαϊκές αγορές.

Όσοι είναι κύριοι ή επικαρπωτές ή νομείς ή κάτοχοι γεωργικής γης, την οποία καλλιεργούν υπό κάλυψη (θερμοκήπια), εφόσον αυτή έχει έκταση από δύο (2) στρέμματα και πάνω, καθώς και όσοι εισέπραξαν μέσα στο 2010, επιστρεφόμενο φόρο προστιθέμενης αξίας από 881 ευρώ και πάνω.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου με τους πίνακες καθαρού γεωργικού εισοδήματος - ενοικίου - μόνιμης φυτείας οικονομικού έτους 2011 (χρήση 2010), είναι διαθέσιμη από εδώ.
agrotypos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου