Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Οι μακακίες πληρώνονται, αλλα μόνο στον ιδωτικό τομέα Νο2


Μαϊμού πιστοποιητικά αιμοδοσίας εργαζομένων στην ΕΘΕΛ και εκατομμύρια ζημιές στο Δημόσιο.
Εκτός από το ανήθικο του να επικαλούνται ότι πρόσφεραν αίμα, έπαιρναν χρήμα και τσάμπα άδειες.
Στην καλύτερη περίπτωση, οι ποινές ήταν μερικές ημέρες αργίας.

Οικονομική «αιμορραγία» από χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών αιμοδοσίας.

Ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων τουλάχιστον ευρώ είχε η ΕΘΕΛ τα τελευταία χρόνια, καθώς περισσότερες από 3.000 ημέρες αδειών χορηγήθηκαν σε εργαζομένους με...
 πλαστά πιστοποιητικά αιμοδοσίας!


Όπως δείχνουν πρόσφατα πρακτικά του πειθαρχικού συμβουλίου της επιχείρησης, οι ποινές που επιβλήθηκαν σε δεκάδες εργαζομένους για "κατάθεση παραποιημένων βεβαιώσεων χορήγησης αιμοπεταλίων", ξεκινούν από έξι ημέρες αργία και φθάνουν ακόμα και τις 30 ημέρες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΘΕΛ, τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί 80 περιπτώσεις εργαζομένων που έλαβαν άδειες με πλαστές βεβαιώσεις ενώ επισήμως η επιχείρηση υποστηρίζει ότι 19 εργαζόμενοι τιμωρήθηκαν με αργία 6 ημερών και άλλοι 12 με αργία 30 ημερών.

Ωστόσο, από τα πρακτικά του πειθαρχικού συμβουλίου προκύπτει ότι οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά φέρεται να είχε διοικητική υπάλληλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα πιστοποιητικά χορηγούνταν και έναντι αμοιβής.


Οδηγός της ΕΘΕΛ σταμάτησε για να κάνει διάλειμμα.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο οδηγός της ΕΘΕΛ που χθες το απόγευμα (Δευτέρα 18 Απρ.) εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 210 προς μετρό Αγ. Δημητρίου και αποβίβασε τους επιβάτες στον Αγ. Τρύφωνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει διάλειμμα. Η κίνησή του αυτή και η ανάρμοστη συμπεριφορά του προκάλεσε την αντίδραση και ταλαιπωρία των επιβατών.

Ο εν λόγω οδηγός τέθηκε σε διαθεσιμότητα σήμερα από τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της ΕΘΕΛ και κλήθηκε σε απολογία από τον Δ/ντή Πειθαρχικό Προϊστάμενο.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι ακατανόητες, ιδίως σε μία περίοδο που οι αστικές συγκοινωνίες καλούνται να ξεπεράσουν την μακροχρόνια κρίση που τους μαστίζει, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου